Influenza

2024.02.01. 12:30

Több tízezren fordultak orvoshoz

Az év negyedik hetében – január 22. és 28. között – 36 900-an fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtöki heti jelentésében.

Duol.hu

Illusztráció

Fotó: Kozma István

Akut légúti fertőzés tüneteivel 233 400 ember fordult orvoshoz. Azt írták: az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz forduló betegek 38,5 százaléka gyerek, 29,8 százaléka a 15-34 éves, 22,7 százalékuk a 35-59 évesek, míg 9 százalékuk a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

Az év negyedik hetében tizenhét közigazgatási területen nőtt, egy területen csökkent és két területen nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A legtöbb beteg Szabolcs-Szatmár-Bereg, Győr-Moson-Sopron és Zala vármegyében volt, a legkevesebb Heves, Békés és Csongrád-Csanád vármegyében.

Múlt héten az NNGYK laboratóriumába 298 betegtől érkezett légúti minta, az influenza pozitivitási arány 30,3 százalék, a SARS-CoV-2 pozitivitási arány 8,8 százalék volt.
Akut légúti megbetegedés halmozódásáról két jelentés érkezett. Egy Hajdú-Bihar és egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei óvodából jelentettek köhögéssel és lázzal, felsőlégúti tünetekkel járó megbetegedéseket.

Kórházba a múlt héten 222 ember került súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 19-en szorultak intenzív ellátásra.

Forrás: MTI  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában