Diákolimpia

2024.02.20. 14:00

Országos első lett a Vasvári csapata

A Vasvári iskola két csapattal is érdekelt volt a floorball diákolimpia országos döntőjében, amelyen végül az egyik korcsoportot a dunaújvárosiak nyerték meg, egy másikban pedig nyolcadikok lettek.

Gallai Péter

A II. korcsoportban veretlenül lett országos első a dunaújvárosi csapat

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

A Tolna Vármegyei Diáksport Egyesület által rendezett paksi esemény megnyitóján többek között Szabó Péter polgármester, Orbán Attila, a Tolna Vármegyei Önkormányzat alelnöke, Kiss László a Floorball Szövetség elnöke és dr. Molnár László, az Magyar Diáksport Szövetség stratégiai igazgatója vettek részt. Az eseményen a legkisebb általános iskolásoktól a legnagyobb középiskolásokig minden korosztály képviseltette magát. 

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

Összesen 96 csapat ragadott ütőt a két nap során - 576 játékos, 216 mérkőzésen lépett pályára.

A megmérettetésen a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola két korcsoportban is képviseltette magát, a diákok a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong iskolájában pallérozódnak. A másodikban induló fiúk  mezőnyét két négyes csoportra osztották, ahol a vasvárosik 4–3-as sikerrel kezdtek Budapest XIII. Kerületi Eötvös József Általános Iskola együttese ellen. A folytatásban a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda alakulatát 4–0-ra múlták felül, végezetül a soproni Lackner Kristóf gárdáját 7–0-ra győzték le.

Csoportgyőztesként a másik ág másodikja, a bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda alakulatával kellett megmérkőzni a döntőért, végül szoros találkozón 5–4-re nyertek a dunaújvárosiak. Az aranyéremért vívott mérkőzre „visszakapták” az Eötvös csapatát, de a legfontosabb összecsapáson is diadalmaskodni tudtak ellenük, gólzáporos meccsen, 6–5-re.

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

A bajnoki címet szerzett csapat tagjai:  Bába Benjamin, Darabos Roland, Denkmajer Huba, Éliás Dániel, Golubov Kristóf, Scserbinyin Nikolas Szergejevics. Edzőjük, felkészítő tanáruk: Takács Attila. A torna legjobb játékosai közé Darabos Rolandot is beválasztották.

 

Darabos Rolandot (sötétkék mezben) a legjobbak közé választották
Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

Ám nem csak ezért a csapatért szoríthatott az Vasvári közössége és a családtagok, ugyanis a III. korcsoportban is eljutott a döntőig az intézmény alakulat. Ők a csoportjuk negyedik helyén végeztek, miután a kikaptak a későbbi győztes miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumtól, a szombathelyi Oladi és a mélykúti Szent Tamás iskolától.
A 7.-8. helyért a másik négyes utolsójával talákoztak, amit a soproni német nemzetiségi iskola 4-2-re megnyert, így a nyolcadik helyen zártak.

A 8. helyen végzett csapat tagjai: Nagy Gábor, Köles Bercel, Gombos-Zámbó Levente, Szalai Ármin, Varjas Benett. Edzőjük, felkészítőjük: Takács Attila.

 

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában