Sütivásár, táncház, interaktív foglalkozások

2024.02.04. 17:20

Mackónapi vigadalom a Magdában - galériával

Édes-mézes Mackónapot tartottak a BRIOK Szabó Magda Tagintézményében február 2-án, pénteken. Az iskola a medvejóslás apropójából szervezte meg eseményét.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

A Mackónapon először Farkas Márta, a Szabó Magda igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Kovács Henrietta Judit hittanoktató mesélt a gyerekeknek a gyertyaszentelésről. Ezt követően Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója tartott előadást a mackónapi népszokásokról, valamint Micimackóról és társairól. Ezután kezdődhettek az interaktív, mackó tematikájú foglalkozások. Az iskola emeleti aulájában mindenütt medve volt, amerre a csak a szem ellátott. Megnyílt a mackótárlat, amelyet a diákok szeretett plüssmedvéiből állítottak össze, ugyanitt az előzetesen meghirdetett rajzpályázatra benyújtott alkotásokat is megtekinthették az érdeklődők.

Az intézmény emeleti aulájában mézes sütemények vására várta az édesszájúakat. A börzén az előzetes sütiversenyen indult nyalánkságokat vehették meg a tanulók, a vásárlással pedig a diákok az iskola alapítványát támogathatták. Az ebédlőben is folyamatosan zajlott a Mackónapi móka, itt kézműves foglalkozásokkal készültek a gyerekeknek. Az ebédlőbe lépve rögtön mennyei illat lengte be a teret, Újszászi Erikával ugyanis mézeskalács készítés és díszítés volt a program, az Intercisa Múzeum munkatársainak útmutatásával pedig a gyertyamártást próbálhatták ki a fiatalok.

A délelőtt folyamán a mackók egyik legkedveltebb nassolni valójáról, a mézről is tanulhattak a diákok. Popovics Sándor és Sándorné méhészek, Méhek útján című előadása során rengeteg érdekességet megtudhattak a gyerekek, akik az ismeretterjesztő kisfilm után igazi méhviaszt, a méhészek viseletét, valamint egy igazi kaptárt is szemügyre vehettek. Végül, de nem utolsósorban pedig egy szuper hangulatú táncházon vehettek részt a Magdások Vida Nikolettel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában