Gyógyulás útján

2024.02.07. 18:28

Kovács Zsófia: Szépen alakulok

Duol.hu

Fotó: Freschli József

Egyre többet edz tornacsarnokban Kovács Zsófia. Európa-bajnok tornászunk a tavalyi olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt térdsérülést szenvedett, felépülése jó ütemben halad.
„Szépen alakulok, napról napra jobb a lábam. Nyilván a sérült lábam egy picit még le van maradva izomzatban, de jó úton járok a teljes felépülés felé. A gyógytornán és az erőnléti edzéseken van még a hangsúly, de a tornacsarnokban is egyre többet tudok edzeni” – mondta Kovács Zsófia.
A klasszis az antwerpeni vb óta lépésről lépésre rakta össze magát, most már tornaszereken is tud érdemi munkát végezni.
„Korláton tartok a legelőrébb, nyilván ott nem kell használjam a lábam, ott már el is kezdtem az alapelemeket, valamint pár repülő elemet is. Ami a lábamat illeti, a tornacsarnokban futásokat is végzek kisebb nagyobb szökdeléseket is csinálok már.” – számolt be állapotáról a DKSE háromszoros Európa-bajnok tornásza, aki még nem tudta megmondani pontosan, hogy melyik versenyen térhet vissza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában