Biztonságos ivóvízellátás Cikolapusztán

2024.02.01. 17:00

Kétszázötvenöt millió forintos támogatásból

Eredményes volt az érdekképviselet a kormány felé, ennek köszönhetően Pusztaszabolcs külterületi részén, Cikolapusztán végre megfelelő minőségű ivóvízhez juthatnak az ott élők- erről tartott sajtótájékoztatót dr. Molnár Krisztián, a Fejér vármegyei közgyűlés elnöke, dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője, valamint Tüke László, a település fideszes képviselője.

Molnár Emese

Fotó: ifj. Gróf András

A beruházás előzményével kapcsolatban dr. Molnár Krisztián vázolta, régi és jogos igénye az ott élő polgároknak, hogy egészséges, megfelelő minőségű ivóvíz jusson el az ő otthonaikba is, ugyanis a jelenlegi hálózat erre alkalmatlan (műszaki és vízminőségi szempontból is).

Körülbelül 2008-ban kezdett el a pusztaszabolcsi önkormányzat foglalkozni a problémakörrel, de érdemi előrelépés nem történt. 2016-ban az akkori városvezetés megkezdte a településrész vízellátó hálózatának felújítását, de nem fejeződött be. Tüke László sokat tett azért, hogy lehetőség nyíljon a folytatásra, a probléma megoldására, ez ügyben folyamatosan kereste az elnököt, illetve 2022-től, amikor dr. Mészáros Lajos lett a térség képviselője, nála is lobbizott az ügy érdekében. Az elnök és a képviselő többször egyeztetett a kormánnyal, és december végén V. Németh Zsolt államtitkár egy jó hírről tájékoztatta őket: egy többmilliárdos fejlesztési csomag részeként 255 millió forintot biztosít a kormány az ivóvízhálózat létesítésére Cikolapusztán.

Fotó: ifj. Gróf András

Tüke László köszönettel szólt az elnöknek és a képviselőnek, hogy segítették célkitűzéseiket, s támogatást biztosít a kormány.

Dr. Mészáros Lajos elmondta, mintegy ötven háztartást, körülbelül százötven lakost érint a beruházás, és a tervek alapján a pusztaszabolcsi városközpont felől épül ki egy külön leágazás, amely már megfelelő vizet biztosít. Dr. Molnár Krisztián hozzátette, a Dunántúli Regionális Vízmű (DVR) Zrt. valósítja meg a beruházást, a szolgáltatónak már rendelkezésére is áll ehhez a forrás. Mintegy 2,5 kilométer hosszan létesül a hálózat, három szerelvényaknával, négy tűzcsappal. Hangsúlyozta, azon lesznek, hogy mielőbb megvalósuljon a beruházás, amely a terveztetéstől, az engedélyeztetési eljárásokon, a szükséges szolgalmi jogok alapításán, a területvásárláson át a kivitelezéséig körülbelül 24 hónapot ölelhet fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában