Mezőfalva

2024.02.19. 07:00

Jótékonysági bált tartottak a gyerekek javára - galériával

Mi úgy szeretnénk, ha a szeretet, a boldogság, a béke reménye égne mindenki szívében! – Ezzel a kívánsággal nyitották meg hagyományos Valentin-napi báljukat a mezőfalvi iskola diákjai. Talán nincs is ennél hitelesebb tolmácsolása a szeretet igényének, mikor gyermekeink hangján szólal meg, hogy ők mit is gondolnak a világról, mit szeretnének látni a környezetükben.

Horváth László

Sok táncos produkciót láthattunk

Fotó: Horváth László

Mezőfalván a Petőfi Sándor Általános Iskola Szülői Munkaközössége szervezi a Valentin-napi bált, melynek egyik fő célja a szórakozás mellett az iskola tanulóinak támogatása. 

A nyolcadikosok új műsorral lepték meg a közönséget
Fotó: Horváth László

Kisné Németh Anita a szülői munkaközösség elnöke a köszöntőben elmondta, hogy az egyik legnagyobb rendezvényük ez a bál, ahol nagyon sok segítséget kapnak. A munkaközösség nemes feladata a diákok, pedagógusok támogatása, a gyerekek közötti együttműködés erősítése, amivel közösségépítő munkát is végeznek. Bevételeikből elsősorban az osztálykirándulásokhoz járulnak hozzá, de ezen kívül segítséget nyújtanak a sport és művészeti oktatási csoportok munkájához. Örömmel vesznek részt különböző iskolai programokon, azok vendéglátásában. Az intézmény minden fontos közösségformáló eseményén jelen vannak. A Valentin-napi bál egyben arról is szól, hogy a nehéz, de kitartó oktatási, nevelési munka eredményét a szülők, rokonok, ismerősök számára is bemutathassák. A szülői munkaközösség céljainak elérésében nagyon fontos szerepet töltenek be az állandó támogatók, és az a példaértékű összefogás, ami a mezőfalvi közösséget jellemzi. A szombat esti rendezvény nem jöhetett volna létre ezek nélkül. 

Szeretetre, békére vágynak gyermekeink -  a műsoruk is ezt tükrözte
Fotó: Horváth László

A köszöntőt követően szép gesztusként a felkészítő tanárok vehettek át ajándékot. A hivatalos percek lezárásával már a gyerekeké volt a főszerep. Néptánc, közös és egyéni énekes produkciók, valamint a végzős diákok legújabb táncos formációja bizonyította, hogy Mezőfalván magas szintű, de egyben gyermekközpontú oktatói, nevelői munka folyik. A gyerekek fellépése, ahogy sok éve hagyomány, ezúttal is a szülők és a diákok közös táncával zárult. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában