Reintegráció elősegítése

2024.02.20. 12:00

Házasság a börtönben

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben a fogvatartottak számára különböző csoportos foglalkozásokat tartanak, ezeken keresztül hívják fel a figyelmet a szakemberek arra, hogy a házasság egy felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelenthet a mindennapokban.

Molnár Emese

Erről írt az intézet annak apropóján, hogy a Házasság Hetében (február 11-18. között volt) egy beszélgetéssorozattal készültek a fogvatartottaknak a házasságról.

Mint azt részletezték, a foglalkozásokon a résztvevők nyíltan beszélnek a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Szóba kerül a házasságra való felkészülés, a szabadságvesztés időtartama alatt a házastárstól, családtól való távollét okozta traumák helyreállítása.

Fotók: BV honlap

A házasságban és a családban betöltött szerepeknek való megfelelés a 21. században újfajta kihívások elé állítja a különböző családtípusokban élőket. A büntetés-végrehajtási intézetekben a fogvatartottak kapcsolattartása, annak helyreállítása nem csak a szabadulást megelőző felkészítés része, hanem folyamosan kiemelt feladat a társadalmi reintegráció elősegítésének érdekében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában