Szép Magyar Beszéd

2024.02.17. 14:00

Grétsy Lászlóról is megemlékeztek a versenyen

A Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikumának humán munkaközössége február 14-én tartotta a Kazinczy Ferencről elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny iskolai fordulóját.

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Bánki iskola

Amint arról az iskola közösségi-oldalán beszámolt, a találkozó egy szép megemlékezéssel kezdődött, hiszen az első részben a nemrég elhunyt nyelvészprofesszor, Grétsy László munkásságát idézték fel, a versenyzők pedig pár perc erejéig bepillantást nyerhettek a legendás „Álljunk meg egy szóra!” című tévéműsorba is.

A megmérettetés célja az anyanyelv ápolása, ami a technikum 12 versenyzőjének is szívügye. A verseny során egy szabadon választott és egy kötelező szöveget kellett felolvasniuk a résztvevőknek. A zsűri végül Szabó Balázs, 10.D osztályos tanuló felolvasását értékelte a legjobbnak, így február végén majd ő képviselheti a Bánki iskoláját a vármegyei fordulón, Sárbogárdon. Az iskolai forduló második helyezettje Téglás Dániel (11.A) lett, a harmadik helyet pedig Mess Krisztián (10.D) szerezte meg.

A zsűri tagjai: Mizerák Eszter és Katus Szilvia igazgatóhelyettes asszonyok, Bognárné Pongrácz Mária munkaközösség-vezető és a Bánki magyar tanárai, Kovácsné Rubint Ágnes, Molnár Gáborné és Gendur Krisztina Rebeka. A szervezés Halász Göngyvér magyar szakos tanárnak köszönhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában