Verseny

2024.02.09. 18:00

Dunaújváros: angol siker a Bánkiban

A Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum diákjai sikeresen szerepeltek a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium által a megye középiskolás diákjai számára meghirdetett angol nyelvű vita versenyen. Az első fordulóban a csapatoknak egy 10 perces videót kellett elkészíteni, melyben a téma a szociális média hatása a mindennapi életre volt.

Duol.hu

A Bánki 11.D osztály csapata

Forrás: bankisuli.hu

A versenyre Szabóné Papp Krisztina Tanárnő tanítványai, Sziládi Levente, Balázs Leó és Kun-Gerendás Barnabás (11.C) és Filarszkyné Tolnai Ágnes Tanárnő tanítványai, Boros László, Szabó Dániel és Márton Gergő (11.D) jelentkeztek és jutottak tovább a második fordulóba a népes mezőnyből, ami 2024. március 6-án kerül megrendezésre Székesfehérváron.

A Bánki 11. C osztály csapata
Fotó: Bánki-iskola

A második fordulóban Székesfehérváron, a háromfős csapatok versengenek egymással, előre megadott téma alapján készülhetnek érvekkel és ellenérvekkel. A vitakultúrát fejlesztő verseny támogatja a diákok logikus gondolkodását, kommunikációs készségét, ítélőképességét és erkölcsi érzékenységét, továbbá az emelt szintű érettségi vita feladatára való felkészülést is segíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában