Üzemlátogatás

2024.02.14. 13:00

Duális partnerüknél jártak a Bánki tanulói

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Az iskola Facebook oldala

Izgalmas üzemlátogatáson vettek részt a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikumának diákjai. A középiskola 12.B osztályos tanulói február 8-án a Sheldon Industries Zrt.-nél jártak Solymosi Csilla tanárnő kíséretében. Amint arról az intézmény közösségi-oldalán beszámolt, a Sheldon cég a Bánki duális partnere, így támogatja az iskolát, továbbá gyakorlati helyet is biztosít a diákok részére. A Bánki tanulóinak Rigó Zoltán közreműködésével nyílt lehetőségük informálódni a cég működéséről.

A különféle cégek számára automatizálási és célgép-építési igényeket teljesítő vállalatnál a fiataloknak alkalmuk nyílt betekinteni a színfalak mögé. Megnézhettek néhány készülőben lévő projektet, ezeket a diákoknak a cég munkatársa mutatta be, aki emellett végigkísérte őket az üzem egyes helyszínein. A diákok a gépészeti tervezéstől a gyártáson és a szerelésen át a helyszíni beüzemelésig láthattak projekteket, és működéssel kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphattak – fejtette ki az iskola. A fiatalok továbbá megnézhettek viaszból, műanyagból és fémből készült 3D nyomtatott darabokat is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában