Tizedik alkalommal

2024.02.18. 20:00

Civil Véradás lesz ismét Fejér vármegyében

Tizedik alkalommal szervez Civil Véradást Fejér vármegyében a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ – erről tájékoztatta a közvéleményt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és Dr. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke - írta a fejer.hu.

Duol.hu

Forrás: fejer.hu

Hagyományosan megrendezésre kerül a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Civil Véradás kampánya, együttműködve a Miniszterelnökséggel és a Civil Központok Országos Hálózatával. Fejér vármegyében 2024. február 20-28. között négy helyszínen adhat vért a lakosság. 

A civil közösségeknek a véradásszervezés, véradásra mozgósítás kiváló lehetőség, hogy egy igazán önzetlen és karitatív tevékenységgel, a társadalmi felelősségvállalás jegyében segítsék beteg embertársaik gyógyulását, életben maradását. „A véradás az önkéntesség egyik legszebb és legfontosabb formája. Nekünk csak egy apró kellemetlen érzés - három embernek viszont egy új esély az életre. Arra kérek és bíztatok mindenkit, aki teheti, hogy menjen el és adjon vért! Én ezt fogom tenni!” – mondta el a sajtótájékoztatón Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke.

A Civil Véradás évről évre sikeresebb tendenciát mutat. A tavalyi évben Fejér vármegyében 309 fő döntött úgy, hogy a legértékesebbet adja a rászoruló betegtársainknak: a gyógyulás esélyét. 

A vér semmi mással nem pótolható, csak a véradók segítségével. Magyarországon a biztonságos betegellátáshoz naponta kb. 1600 véradó segítségnyújtására van szükség.  Fontos a folyamatos véradás biztosítása is, hiszen a vérkészítmények időbeni felhasználhatósága korlátozott, 5 naponta mindenképpen meg kell oldani az utánpótlást. 

Véradó lehet minden 18 és 65 év közti, önmagát egészségesnek valló férfi és nő, aki magával hozza személyi és lakcímkártyáját, TAJ kártyáját. Annak érdekében, hogy pontos visszajelzés legyen arról, hogy mennyi véradó jelent meg országosan a Civil Véradásokon, a CIVIL szót be kell mondania a véradóknak a regisztrációkor. 

A Fejér vármegyei véradások időpontja, helyszíne:

2024. 02. 20., Dunaújváros, 13.00-15.00, Dunaújvárosi Vérellátó 

2024. 02. 22., Sárbogárd, 14.00-18.00, József Attila Művelődési Ház

2024. 02. 23., Mór, 13.00-17.00, régi mozi épülete

2024. 02. 28., Székesfehérvár, 14.00-18.00, Fehérvári Civil Központ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában