Megtöltik az etetőket

2024.02.06. 09:00

A Baracsi úti Arborétum madarait etetik az Arany iskola diákjai

A dunaújvárosi Arany János Általános Iskola a téli időszakban nagy hangsúlyt fektet az itthon telelő madarak etetésére, így decemberben és januárban egyaránt gondoskodtak a madáretetőkbe kihelyezett eledel utánpótlásáról.

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Az iskola Facebook oldala

Az iskola területén kihelyezett etetőket rendszeresen újratöltik a tanulók, azonban a Baracsi úti Arborétum etetőinek feltöltésében is hétről hétre segítő kezet nyújtanak. Január utolsó előtti hetén az 5.a osztály diákjai keresték fel az arborétumot, hogy eledellel lássák el a madarakat, a magvakból pedig a tyúkoknak, libáknak és a kacsáknak is jutott. Múlt héten pedig a 6.a osztály nyújtott segítséget a madárkák téli táplálásában. 

Forrás: Az iskola Facebook oldala

Nem csak magvakkal töltötték meg a madáretetőket, hanem madárkalácsokat is felfüggesztettek a fák ágaira. Mindkét osztály lelkesen végezte el feladatát, az etetés pedig tovább folytatódik, a többi osztály egymást váltva keresi majd fel az arborétum madáretetőit a téli hónapokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában