Évkezdés

2024.01.05. 18:00

Újra hazai pályán a DKKA, szombaton a továbbjutás a cél a kupában

Nagyon hosszú idő után szombaton 16 órától ismét itthon szerepel a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata. A Magyar Kupa negyedik fordulójában a Békéscsabát fogadják a lányok.

Gallai Péter

A házi góllövőlistán második Malgorzata Trawczynska a szezon végén távozik

Fotó: Laczkó Izabella

Legutóbb szeptember elején, a bajnokság második körében játszott Dunaújvárosban a csapat, majd’ négy hónap után szombaton – a csarnok tetőszerkezetének felújítása után – újra itthon szerepelhet az együttes – amire már nagyon vártak ők és a szurkolók is.

A szombati feladat a Magyar Kupa negyedik fordulójában a Békéscsaba legyőzése lesz, a továbbjutás ezen az egy mérkőzésen dől el. A világbajnoki szünet után a Kohász december 30-án egy Kozármisleny elleni sikerrel hangolt erre összecsapásra. Ezzel a sikerrel a tizedikről a nyolcadik helyre jött fel a csapat, ráadásul az előttük álló hármas két pont távolságra van úgy, hogy egy meccsel többet játszottak.

Természetesen igencsak vártuk már, hogy újra hazai pályán szerepelhessünk, mindenféleképpen szeretnénk jó mérkőzést játszani és továbbjutni.

Ezzel is megörvendeztetni szurkolóinkat, akik bizony ki voltak már „éhezve ránk”. Többükkel beszélve biztosítottak minket, sokan jönnek majd ki a csarnokba. Szóval, már csak miattuk is oda kell tennie magát a csapatnak – kezdte a beszélgetést dr. Paic Róbert vezetőedző. 

Dr. Paic Róbert
Fotó: Laczkó Izabella

A szakember kiemelte, a Kozármisleny elleni bajnoki siker adott egy löketet a társaságnak.

 Láthatják, ha dolgoznak, egységesek tudnak lenni, akkor jó eredményeket tudnak elérni.

Attól nem tart, hogy az említett nagy várakozás a szombati meccs miatt esetleg görcsösségbe menne át. A lányok is úgy dolgoztak a héten, hogy tisztában vannak ezzel, nem hiszi, hogy ez teher lenne, hanem inkább plusz energiákat fog jelenteni. Persze, egy kupamérkőzés mindig más, így nem szabad elbizakodottnak lenni sem azért, mert októberben az idegenbeli bajnokin három góllal nyertek a tizenkettedik Békéscsaba ellen.

– Az elvárás nyilván az, hogy itthon nyerjünk, mert egy jó sorsolással akár sokáig is eljuthatnunk a kupában. 

Azt szeretnénk, hogy az út, az építkezés, amit elkezdtünk, tovább folytatódjon, lássuk a további előrelépéseket, amelyeknek hosszútávon is meg lehet a gyümölcse

– tette hozzá a szakember.

A 4. fordulóból lejátszott mérkőzések: Borsod SC (NB II) – MTK 26–42, Mosonmagyaróvár – NEKA 37–29. A további párosítás: Érd (NB I/B) – Kisvárda, Esztergom (NB I/B) – Alba Fehérvár, Vác – DVSC. A Győr és a Fradi a következő körben csatlakozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában