Felsőoktatás

2024.01.04. 15:00

Pályaválasztóknak fontos lehet!

Már lehet regisztrálni a Semmelweis Egyetem (SE) január 19-ei online nyílt napjára és február 12-ei, személyes campustúrájára - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Duol.hu

20200807 Budapest A Semmelweis Orvostudományi Egyetem SOTE Nagyvárad téri épülete. fotó: Baranyai Attila BA City Magazin/Hírnyolc

Fotó: BARANYAI ATTILA

A tájékoztatás szerint negyedik alkalommal rendez nyílt napot a Semmelweis Egyetem, ahol az orvos- és egészségtudományok iránt érdeklődők minden hasznos információt megkaphatnak a továbbtanulásról. A hallgatói igényekre válaszul az online esemény idén személyes campustúrával is kiegészül - tudatta az egyetem.

Azt írták, az online nyílt napon csaknem száz program - köztük kisfilmek, interaktív előadások és hallgatói fórumok - révén ismerhetik meg az érdeklődők az egyetem karait, középfokú szakképző iskoláit és tehetséggondozó programját.

Hermann Pétert, a Semmelweis Egyetem oktatási rektorhelyettesét idézve közölték, a rendezvény célja, hogy a felvételi előtt álló fiatalok a február 15-i jelentkezési határidő előtt minél teljesebb képet kapjanak hazánk egyetlen szakegyeteméről, ahol hat karon négy nyelven (magyar, angol, német, olasz) folynak orvos- és egészségtudományi képzések. "Idén kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a szóbeli bevezetésével megváltozott felvételi rendszert bemutassuk az érintetteknek, akik választ is kaphatnak majd minden felmerülő kérdésükre, emellett bepillanthatnak az intézmény pezsgő hallgatói életébe, a lakhatási, sportolási, kulturális lehetőségekbe és a nemzetközi kapcsolatokba is" - hangsúlyozta az oktatási rektorhelyettes.

Az online nyílt napra és a campustúrára a https://semmelweis.hu/felvetelizoknek/nyiltnap/ linken lehet regisztrálni.

-MTI-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában