Minden nap 18 órától

2024.01.19. 17:00

Ökumenikus Imahét kezdődik vasárnap

Egy héten át tartó imádságok: január 21. és január 28. között minden nap 18 órakor a város katolikus, evangélikus és református templomaiban, valamint baptista imaházában.

Duol.hu

A 2024-es imahét mottója az szentírás, amely Lukács evangéliumában is fellelhető és így szól: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, és felebarátodat, mint magadat.” 

Az idei imahetet január 21-én, vasárnap a Széchenyi úti Református templomban Spányi Antal, megyéspüspök nyitja meg. Hétfőn a Baptista imaházban Bencze András evangélikus lelkész, kedden szintén ezen a helyszínen Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Egyházak Ökumneikus Tanácsa elnöke lesz a vendég, írja a feol.hu. Szerdán a Budai úti Református templomban Tornyai Gábor katolikus plébános, csütörtökön az Öreghegyi Magyarok Nagyasszonya templomban Balogh Péter baptista lelkipásztor hirdet igét. az Az Evangélikus templomban pénteken Brunner Vilmos református lelkész, szombaton Kovács Dániel baptista lelkipásztor szól a hívekhez. Az Ökumenikus Imahetet január 28-án, vasárnap a Szent István-székesegyházban Szemerei János, a Nyugati Evangélikus Egyházkerület püspöke zárja - tájékoztat az ÖKK.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában