1, 2, 3, 4 – irány 2024!

2024.01.01. 10:30

Kisapostag: Átszaladtak az új évbe - galériával

Buli a javából és még egészséges is. Hát persze, hogy egy jó év végi futásról van szó! Hol is lehetnénk december 31-én, ha nem a városközeli kis faluban, ahol már lassan hagyomány teremtődik a közösségi programból szilveszteri malacfutás néven. No, nem kell megijedni, senki nem válik göndörfarkú, malacorrú röfögővé, csupán csak kerülnek egyet a résztvevők a község központjában. A szervezők még arra is gondoltak, hogy hasonlatos legyen a dolog az éjféli fordulóra. Délben harangkongásra koccintottak. Azaz csak majdnem és egy kicsit előbb durrantak a pezsgők, de ez már mindegy.

Horváth László

Az elsők férfi és női kategóriában vehettek át díjakat

Fotó: Horváth László

Másodszor húztak futó és gyalogló cipőt a kisapostagiak, hogy teljesítsék az év utolsó kihívását, a szilveszteri malacfutást.  A tavaly útjára indított kezdeményezésre az idén már sokkal többen eljöttek. Főleg a futók létszáma gyarapodott látványosan, de a gyalogos csapat sem maradt létszámhiányosan. Voltak egyedül indulók és baráti, családi társaságok. Többen jöttek kutyával is, hiszen ez egyben kiváló alkalom a gazdik lemozgatására. Nem lett elírva! A gazdiknak talán még jobbat tett a mozgás. Az indulók között érdeklődtünk, milyen volt a 2023-as év és mit remélnek 2024-ben?

Fülöp Ilona és családja a Gárdonyi család törzsgyökeres kisapostagi lakosként mindig szívesen vesznek rész a közösségi rendezvényeken
Fotó: Horváth László

Elsőként a népes társaságban Fülöp Ilonát és családját találtuk meg. 

- Az unokám a futók, mi pedig a gyaloglók táborát gyarapítjuk. A szülők Spanyolországból jöttek haza az ünnepekre. Jó volt az évünk és remekül érezzük magunkat Kisapostagon. Törzsgyökeres falubeliek vagyunk. Látjuk a fejlődést, aminek nagyon örülünk. A család szerencsére sűrűn hazalátogat és a rendezvényekre is el szoktak jönni. Természetesen 2024-ben is hasonló jó évet várunk, vagy jobbat – hallottuk a nagymamától.

A Tobel család is teljes mellszélességgel állt rajthoz. Még a két éves kislányuk is sétált. 
Fotó: Horváth László 

- Rajthoz állt a Tobel család is, akik elhozták magukkal a kétéves gyermeküket is. A férj és két másik gyerek már a futóknál sorakozott. A kislánnyal majd sétál az anyuka, de részt vesznek a programon teljes mellszélességgel. Tíz éve költöztek Kisapostagra. A fiataloknak minden infrastruktúra adott a letelepedéshez – mondta rövid válaszában a társaság hölgy tagja Gerényi Gyöngyi. 

Az idén nagyobb létszámú futó csapat próbált szerencsét
Fotó: Horváth László

Nem lehetett nem észre venni a tömegben Kisapostag polgármesterét, Nagy Attilát sem. Még a futáshoz szükséges bemelegítés előtti percekben kérdeztük. 

- Nagyon nagy öröm számunkra, hogy meg lehet mozdítani az embereket. Különösen boldogság ez, ha a fiatalokat is rávehetjük a közös programokra. Szerencsére szervezőnknek Tóth-Bagi Krisztinának tavaly támadt ez az ötlete, és a tavalyi évben be is bizonyosodott, hogy ez érdekli az embereket. A közös mozgás, a találkozások mindig jó közösségépítő alkalmak. Nem utolsó sorban most már az elkészült Piac terünk szolgálja a rajthelyet, amire szintén büszkék vagyunk. 

Tömeges részvétel bizonyítja jó ötlet volt a szilveszteri malacfutás 
Fotó: Horváth László

- A fiatalok azt nyilatkozták kérdéseinkre, hogy itt Kisapostagon minden megvan számukra. 

- Ez szintén óriási öröm nekünk. Néha nagyon nehéz a fiatalsággal kommunikálni. Az internet világában már egyre erősebb kihívás, hogy személyesen is tudjunk pár szót váltani. Ezért is különösen értékes alkalom a mostani, ahol sikerül megszólítani a fiatalokat, ahol információhoz juthatnak. 

A riportok után már csak pár perc volt és elrajtoltak a futók. Az egykilométeres távot teljesítve utánuk a gyalogosok következtek. A végén díjkiosztással, tombolával és vendéglátással folytatódott az esemény. Legvégül pedig, ahogy az elején jeleztük, a déli órák közeledtével pezsgőbontással zárult az esemény. 

A malacfutás az állatvédelmi Pet Persely Egyesület szervezésében, valamint a Gino konyhája, a Kisapostagi Nyugdíjas Klub és a Kisapostagi Ifjúsági Klub és a Halászkert kocsma támogatásával, részvételével jött létre. Köszönet érte!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában