Véradás: helyszínek, időpontok

2024.01.21. 08:30

Hétköznapi hősöket várnak

Az elkövetkező napokban a következő helyeken lehet vért adni Dunaújvárosban. A véradással életet menthet, az egyik legfontosabb segítségnyújtási lehetőség.

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt továbbra is számít a lakosság segítségére. Véradásra jelentkezhet mindenki, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65, testsúlya eléri az 50 kg-ot és egészségesnek érzi magát. Véradásra feltétlenül vigye magával a személyazonosító igazolványát, lakcím és taj-kártyáját!

A következő napokban az alábbi helyeken adhat vért:

2024. január 23-án, kedden 8 és 10 óra között a Vérellátóban (Dunaújváros, Vasmű út 10.)

2024. január 25-én, csütörtökön 14 és 17 óra között a OBI Dunaújváros (Dunaújváros, Venyimi út 5-7.)

2024. január 30-án, kedden 13 és 15 óra között a Vérellátóban (Dunaújváros, Vasmű út 10.)

2024. február 1-jén, csütörtökön 14 és 18 óra között a MMK Dunaújváros (Dunaújváros, Apáczai Cs. J. u. 13.)

A véradásra jelentkezőknek lehetősége van időpontfoglalásra is, csökkentve ezzel az esetleges várakozási időt. A regisztrációra a honlapon a véradási helyszín kiválasztása után kerülhet sor. Azok a véradók, akik időponttal rendelkeznek, kérjük, jelezzék azt az adatfelvételi pultnál, név szerinti behívás nem történik! A foglalás nem feltétele a véradásnak, a foglalástól függetlenül is lehet vért adni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában