Ennél már nincs lejjebb

2024.01.30. 18:33

Ellopták Farkas Zsolt kerekesszékét

Az ember értetlenül áll a történtek előtt. A Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesület alapítójának, aki hosszú ideig vezette is az egyesületet eltulajdonították a kerekesszékét.

Duol.hu

Farkas Zsolt elkeseredésében szerkesztőségünket hívta, aki a kerekesszéke nélkül sajnos nem tud mozogni. Egy a földszinti lakásában, egy pedig a lépcsőházban a lépcsők alján van. Illetve volt, mert a mai napra virradó hajnalban ellopták. Zsolt elismert tagja a dunaújvárosi közösségnek, nagyon sokat tett a mozgáskorlátozottak jogainak érvényesítéséért és életminőségük javításáért. Egyesületük összefogja a sorstársakat, programokat kínálnak számukra. Sokaknak a mozgást a kerekesszékük jelenti, így van ez Zsolt életében is. A lakásban is azzal közlekedik, ha pedig boltba kell mennie, akkor a szomszédok segítségével küzdi le a pár lépcsős akadályt a lépcsőházi kerekesszékéhez. 

Farkas Zsolt így mesélt a lopásról: 

- Délelőtt mentem volna a boltba, akkor vettem észre, hogy nincs a helyén a kerekesszékem. Hívtam a közös képviselőt és a rendőrséget is, akik negyed órán belül kijöttek hozzám. Nagyon segítőkészek voltak. Szerencsére a lécsőházban kamerák vannak telepítve, így a felvétel alapján megkezdődhet a nyomozás. Elképzelhető, hogy szüksége volt rá, de ne a másét vigye el. Több évtizede használom már ezt az eszközt. Ha tudjuk az egyesületen belül, hogy valakinek szüksége van kerekesszékre, szívesen segítünk a beszerzésben, neki is segítettünk volna. Számomra felfoghatatlan, hogy egy rászoruló embert lopnak meg, ráadásul a szabadságomat jelentő közlekedési eszközömtől fosztottak meg. Nekem erre szükségem van. Kérem, akinek eladásra ajánlanak egy kerekesszéket, legyen bizalmatlan!

 

Aki esetleg látja, vagy tud bármilyen információt a képen látható keresszékről az hívja a +36 20 353 2189 mobilszámot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában