Világbajnoki felkészülés

2024.01.17. 17:30

Dunaújvárosban edzőtáborozik a válogatott (képgalériával)

Az Európa-bajnokság végeztével három nap szünet után szerdán Dunaújvárosban kezdte, vagy inkább folytatta a felkészülést a magyar női vízilabda-válogatott a február elején kezdődő dohai világbajnokságra. Ahol a még megszerezhető két olimpiai kvóta egyikéért száll medencébe a csapat.

Gallai Péter

A dunaújvárosi klub kerettagjai, Szabó Nikolett és Garda Krisztina a szerda délelőtti úszásra készülve

Fotó: Laczkó Izabella

Az ötödik helyen zárt, s ezzel az olimpiai kvalifikációról Hollandiában lemaradó csapat szerdától szombatig lesz a Fabó Éva Sportuszoda, illetve a település vendége. Igaz, többen igazából hazajöttek, hiszen a dunaújvárosi klub játékosai, Garda Krisztina, Mahieu Geraldine és Szabó Nikolett napról, napra itt gyakorolnak. Továbbá a DFVE kapusedzője, a válogatott szakmai stábjának tagja, Kardos Krisztina sem tévedt el, Mihók Attila társ szövetségi kapitány pedig negyed századon keresztül dolgozott itt.

Mihók Attila
Fotó: Laczkó Izabella

A hibák kiküszöbölése mellett a csapatépítés is fontos feladat

A „hazatérők” közül Garda Krisztina szerint mindig jó Dunaújvárosban edzeni, igaz, most mások lesznek a feladatok. 

– Legalább az uszodában össze tudunk futni a klubtársakkal is, pár szót váltani velük. A nemzeti csapattal már nem először járok itt, 2020-ban nemzetközi tornát játszottunk, de persze jó érzések vannak bennem.

Garda Krisztina
Fotó: Laczkó Izabella

A medence minden egyes részét, csempéjét ismerem, bár ettől sajnos nem lesz könnyebb egyetlen edzésünk sem. Viszont tudjuk miért dolgozunk tovább teljes erővel, mit szeretnénk elérni

 – mondta lapunknak az Eb-n a válogatott legjobb teljesítményét nyújtó játékosa a szerda délelőtti edzésen, amelyen mi is jelen lehetettünk.

Gurisatti Gréta szemsérülése miatt az olaszok elleni negyeddöntőn már nem segíthetett a társaknak, ez, illetve ahogy alakult az Eb, lelkileg jobban fájt neki, mint maga a fizikai probléma.

Szerdai találkozásunkkor jó hírrel tudott szolgálni, miután újabb kontrollon volt Dunaújvárosban: ugyan esztétikailag még nem szép a szeme, de zöld utat kapott, azaz száz százalékos intenzitással dolgozhat. 

Gurisatti Grétára nem csak a medencében várt feladat
Fotó: Laczkó Izabella

– Mindig jó ebbe az uszodába bejönni, hiszen rengeteg szép emlék köt ide, meg a családdal is tudok találkozni ezekben a napokban. Sajnos az Eb alatt kényszerből volt időm teljesen kipihenni magam, ezért alig vártam, hogy újra edzhessek. Elég sok mindent már helyretettünk, de ez a hét is erről szól.

Tudjuk, sokkal több van bennünk és tisztában vagyunk az előttünk álló feladat nagyságával.

– Úgy vágunk neki ennek a vb-nek, hogy meg akarjuk nyerni, de ez minden világverseny esetében így van, bár az olimpiai szereplésnél nem kell nagyobb motiváció egy sportolónak – jegyezte meg.

Miközben a keret tagjai sorra érkeztek, köztük újabb ismerős arcokat köszönthettünk, a dunaújvárosi klubcsapatból ismét csatlakozott a többiekhez az Eb előtti keretszűkítéseknél kimaradt Horváth Brigitta és a kapus, Maczkó Lilla is. Ugyan a szakvezetés az Eb csapathoz képest nem igazán tervez változtatást, de jöhet sérülés, betegség, továbbá az egymás elleni gyakorlások miatt is szükséges, hogy nagyobb létszámban dolgozzanak. 

A DFVE kapusa, Maczkó Lilla is újra együtt dolgozik a csapattal
Fotó: Laczkó Izabella

– Teljesen praktikus okból vagyunk a dunaújvárosi uszodában, miután Budapesten olyan mértékű a foglaltság, hogy megfelelő időben nem fértünk be.

Egyelőre itt tudtunk úgy medencét szerezni, hogy az edzéseken kívüli időben picit más jellegű együttlétre is legyen lehetőségünk.

– mondta Mihók Attila társ szövetségi kapitány, akivel hosszabb interjút is volt módunk készíteni, amit majd később olvashatnak.

Cseh Sándor és Mihók Attila társ kapitányok figyelik az eredményeket, mellettük a DFVE úszóedzője, Kovács József
Fotó: Laczkó Izabella

Mielőtt a csapat bemelegített, Fülöp Tibor, a DFVE másod- és Kovács József úszóedzője is váltott pár szót a lányokkal, majd  egy rövid megbeszélést követően elkezdődött a délelőtti tréning, ami az úszásról szólt. A nap második edzésén, este pedig már a labda is előkerült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában