Verseny

2024.01.31. 17:00

A kutatás, problémamegoldás és kódolás terén kiemelkedők a Vasvári iskola diákjai

A dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola két csapata vett részt a Tatabányán megrendezett First Lego League Challenge versenyen.

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Vasvári-iskola

A január 26-án zajló megmérettetést a Lego, programozás, innováció szavakkal lehet a legjobban jellemezni – írta az iskola közösségi oldalán. A gyerekek már az előzetes felkészülés során kihívásokkal találkoztak, hiszen egy pályát és legorobotot kellett építeniük, valamint a programozást is el kellett végezniük, miközben projektmunka keretében újító témát feldolgozó bemutatót is össze kellett állítaniuk.

Forrás: Vasvári-iskola

A munka Takó Klári segítő irányításával, több héten keresztül zajlott, így a csapatok nagy lelkesedéssel vettek részt a versenyen, ami több fordulóból állt és egész napon át tartott. Amint arról az iskola beszámolt, a próbatételen nem csak robot tevékenységeket és az elkészített projektet pontozták, hanem a csapatmunkát, a feladatok egyenlő elosztását, az új ötletek sokszínűségét, a versenyzők probléma megoldását és még számos tényezőt.

Forrás: Vasvári-iskola

A Vasvári iskola büszkén számolt be arról, hogy a versenyen induló tanulók a remek munkáért járó érem mellett elnyerték a Motivációs különdíjat is. Mindezeken túl pedig a Lego a dunaújvárosi általános iskolában marad, hogy sokak számára örömet okozzon. A diákok versenyre utazását a Dunaújvárosi Tankerületi Központ biztosította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában