Esély a melegedésre

2023.12.26. 14:00

Sokan megkapták a tűzifát, még karácsony előtt

Horváth László

Kiszállították a szociális tűzifát

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Mezőfalva Önkormányzata minden évben pályázik a szociális tűzifa beszerzésére. Az idén 129 erdei köbméter, tüzelésre alkalmas famennyiség lett elosztva a rászorulók között. A tűzifa kiszállítását közmunkások segítségével végezteti az önkormányzat, ami tekintve a fa súlyát, nem csekély fizikai megterhelést jelent. Márok Csaba Mezőfalva polgármestere segített a tűzifa kiszállításában a rászorulóknak. Érdeklődésünkre  a polgármester elmondta, az akció egy segélyezési forma, amiben próbáljuk támogatni a rászorulókat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljes egészében biztosítjuk a téli tüzelőt. Tehát egyfajta rásegítésnek tekinthető – hallottuk a rövid információban

A 2023-as szociális tüzelőanyag pályázat programjában ötmilliárd forintos keret állt az önkormányzatok rendelkezésére – jelentette be még március 13-án a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára. Dukai Miklós közölte: az önkormányzatok április 25-ig pályázhatnak az összegre, a pénzből megvásárolt tűzifát, szenet pedig a leginkább rászoruló családoknak oszthatják ki. A programban az ötezer lakosúnál nem népesebb települések vehetnek részt. Ez azt jelenti, hogy 2300-2400 településen mintegy 200 ezer háztartáshoz jut el a tűzifa 2024. február 24-ig.   

Mezőfalván tehát ugyanúgy részesülnek a támogatásból a rászorulók. Az ünnepekre már sokakhoz eljut, eljutott a meleget adó fa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában