Mezőfalvi advent

2023.12.11. 12:00

Ragyogj, ragyogj második gyertya!

A második gyertya lángja még fényesebben és még szebben világít, hiszen a remény már nincs egyedül az adventi koszorún.

Horváth László

Mezőfalván a második gyertyát Kovács Istvánné, Váradi Rozina Hanna, Kovácsné Huber Zita és Balogh Bence gyújtotta meg közösen

Fotó: Horváth László

Nem is tudna az emberiség a remény nélkül élni ezen a Földön. Erre pedig nagy szükségünk van, különösen, ha körülnézünk a világban, mennyi helyen kellene jóra fordulnia a sorsunknak. Mezőfalván 2023-ban szerencsére béke van, szabadon ünnepelhetnek az emberek. Így tettek advent második vasárnapján is, amikor a Piac téri Szentháromság kápolnánál felépített betlehemnél kezdődtek az ünnepi pillanatok. Kristofory Valter a település plébánosának ünnepi gondolatai után áldás is szállt a messze földön híres dekorációra. 

Hangulatos és kedves volt az óvodások műsora is
Fotó: Horváth László

Ezután a Piac téren a Mezőfalvai Tündérkert Óvoda Napsugár csoportja nyitotta meg az adventi műsor sorát. Előadásuk nem is szólhatott másról, mint a szeretetről, a karácsonyról. Őket a Sárgarózsa Nyugdíjas Klub fellépői követték. Szép adventi gondolatokat felolvasva emelték az ünnep fényét. A műsorok befejeztével az óvoda, a nyugdíjas klub és a mezőfalvi önkéntes tűzoltók képviselői közösen meggyújtották a második adventi gyertyát. A programnak azonban még hátra volt egy nagyon kedves része, a Mikulás érkezése. Talán mondani sem kell, mennyi csillogó gyerekszem várt erre a pillanatra. Cukorkák, édességek kerültek elő a feneketlen zsákból. Mellette a felnőttek sem maradtak étel, ital nélkül. A civil szervezetek gondoskodtak a harapni- és innivalóról. A zenés estébe hajló rendezvényen beszélgetéssel, barátságok felelevenítésével zárult a program - kellemes ünnepeket kívánva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában