Országos sikerek

2023.12.30. 18:00

A Nemzeti Múzeumban is láthatjuk a Jankovich diákjának az alkotását

Már a sokadik országos rajzpályázaton remekel a Rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola ifjú tehetsége, Rulek Metta. A második osztályos kislány sorra nyeri a rangos versenyeket, tájékoztatta lapunkat Pál Péterné pedagógus.

Körmendi Erzsébet

Rulek Metta több országos sikerrel büszkélkedhet

Fotó: Jankovich-iskola

Még a tavalyi évben, a Magyar Nemzeti Múzeum által hirdetett „Én a menyasszony – Az én menyasszonyom” című országos gyermekrajz pályázaton a zsűri elnökének különdíját nyerte csodálatos rajzával.

A nyertes alkotások, közöttük Mettáé is, a „Magyar Menyasszony” című, decemberben 14-én megnyílt nagyszabású kiállításon láthatók a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A Meskete.hu közösségi meseportál országos illusztrációs pályázatán szintén remekelt Metta. A karácsonykor megjelenő Mese erdő című könyvbe, a rengeteg beérkezett pályamunka közül bekerült az ő rajza is. A kislány Fodor Gyöngyi: A kisróka és a hóesés című  meséjét illusztrálta, amit hamarosan nyomtatásban is láthatunk.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztályának „Vakondoló” című kreatív alkotópályázatára több mint ezer rajz érkezett. A szakértőkből álló zsűri Metta alkotását kategóriájában a legjobbnak találta. A másodikos lány így győzött, az I. helyet szerezte meg.

A nyeremények sorát a szintén országos Adventi Fényfestő Gyermekrajzpályázat eredményhirdetése koronázta meg. A több mint 2000 beküldött rajz közül az iskola 5 tanulójának a munkáját a legjobbak közé választotta a szakértő zsűri: Rulek Metta 2., Telek Emma Ilona 4., Pozdnyakova Liza és Tóth Zorka Éva 5., valamint Kriski Inez Sára 6. osztályos diák alkotása is bekerült a döntőbe.

Többek között az ő csodálatos rajzát is láthattuk advent első, második és harmadik hétvégéjén (péntek, szombat, vasárnap) a pécsi dzsámin kivetítve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában