Koncert

2023.12.15. 18:30

Móriczosok angyali hangjától zengett a Krisztus Király templom (képgalériával)

A dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjai igazi ünnepi hangulatot varázsoltak a város katolikus templomába.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

A december 14-ei adventi koncerten Szigethy Adrienn, a Móricz iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket. A műsor folyamán az alsós és a felsős évfolyamok is felléptek. A dalok között szerepeltek olyan klasszikus karácsonyi énekek, mint a Mennyből az angyal, Ma angyal énekel, A kis Jézus, Csillagfényes csöndes éjjel, valamint Quodlibet: Karácsony ünnepére, valamint Karai József: A kis Jézus megszületett című éneke.

Az énekkarok énekét néhol furulya, csengőszó és zongora kísérte. Az előadás végén az iskola nagy kórusa is fellépett, akik a Karácsonyi pásztortánc című dalt adták elő. Ezt követően pedig az iskola igazgatója a közönséget egy közös éneklésre invitálta, amely során a mindenki által ismert és szeretett Kiskarácsony, nagykarácsony című ünnepi dalt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában