Siker

2023.12.07. 13:00

Iváncsán világbajnok karatézót köszöntöttek

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Iváncsa Községi Önkormányzat FB-oldal

Világbajnoki címmel tért haza Bachmann Tibor, amelyet a Belgrádban megrendezett 9. Fundokan Karate Világbajnokságon szerzett meg kimagasló teljesítményének köszönhetően – osztotta meg a helyiek számára különösen örömteli hírt Iváncsa Község Önkormányzata közösségi oldalán. 

A november utolsó hétvégéjén tartott megmérettetésen 46 ország több mint kétezer versenyzője indult, több kategóriában, közöttük a magyarok is. A népes és meglehetősen erős mezőnyben a magyar sportolók kiválóan teljesítettek, 10 aranyérmet, 5 ezüstérmet és 1 bronzérmet szereztek, valamint ketten 4., hárman pedig 5. helyezést értek el. 

Térségünk világbajnok sportembere és elhivatottan tevékenykedő edzője ezer szállal kötődik Iváncsa településéhez, hiszen az Iváncsai Kiai Shotokan Karate Sport­egyesület vezetőjeként évek óta edzéseket tart az iváncsai gyerekeknek. A bajnok számára szerdán Puha Ferenc alpolgármester díszoklevelet és tárgyjutalmat nyújtott át, elismerve ezzel kimagasló sportteljesítményét. Emellett pedig az Iváncsai Kiai Shotokan Karate Sportegyesület 100 ezer forint önkormányzati támogatásban részesült. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában