Testvér-település

2023.12.17. 07:00

Franciaországból érkezett küldöttség Perkátára

Szentes Kitti

Fotó: Szentes Kitti

Perkáta több évtizedes szoros testvér-települési kapcsolatot ápol a francia Saint Maximin településsel. Ennek apropóján, december 4-én néhány fős delegáció érkezett Perkátára. Nem érkeztek üres kézzel, ugyanis már másnap meglátogatták a helyi bölcsődet, óvodát és az általános iskolát és minden gyermek mikuláscsomagot kapott ajándékba az egyesület tagjaitól. Az óvodások karácsonyi versekkel és gyermek aerobic bemutatóval kedveskedtek a látogatóknak, az általános iskolában pedig megtekintettek néhány tantermet és betekintést nyerhettek egy két tanórába is.

A gyermekeknek szánt csomagok mellett, hoztak még rengeteg ruhát, játékokat, autóba való gyermekülést, melyekből a Győry-kastély egyik termében lehetett válogatni.

Fotó: Szentes Kitti

A délután pedig kirándulással folytatódott, ellátogattak a székesfehérvári adventi vásárba, majd az este már a fogadó családoknál telt, akik szinte kezdetektől fogva fogadnak családokat Saint Maximinből.

December 6-án, Mikulás napján egy igazán autentikus helyre vitte a delegáció tagjait Oláh István, a település polgármestere, ellátogattak a nagykarácsonyi Mikulásházba. Majd onnan Dunaújvárosba tettek egy kis kitérőt, a nap további része már Budapesten folytatódott, városnéző hajókiránduláson vettek részt a Dunán, ahol a főbb nevezetességeket tekintették meg a vízről. A delegáció tagjai tartalmas napokat töltöttek Perkátán, valamint a kirándulások során mindenki új élményekkel térhetett haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában