Beruházás

2023.12.01. 15:00

Elkerülő út épül Szalkszentmártonban

Folytatódik Szalkszentmárton község belterületi úthálózatának fejlesztése. A települést terhelő tranzitforgalom csökkentése érdekében épül meg a település központját tehermentesítő elkerülő út.

Duol.hu

A községen áthaladó teherfogalom megkeseríti a lakók életét

Fotó: Gulyás Sándor / baon.hu

– Évek óta gondot jelent számunkra a községünkön haladó teherfogalom. A nagy súlyú járművek egyrészt tönkre teszik a Fő út aszfaltrétegét, másrészt zajuk megkeseríti a környékben lakók életét. Baleset-veszélyesség szempontjából leginkább a település központja az érintett, hiszen itt van az általános iskola, és a művelődési központ is. Önkormányzatunk százötvenmillió forintot nyert a Vecsei út Kádár utca közötti földút aszfaltozására a vármegyei Terület-, és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében. A megközelítőleg egy kilométeres szakasz burkolatának elkészítése az engedélyeztetési majd a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően leghamarabb jövő év tavaszán kezdődhet el – tájékoztatta a baon.hu hírportált Gulyás Horváth Tünde polgármester.

A napokban fejeződött be a vármegyei TOP Plusz, a LEADER és a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi Ideiglenes Kollégium pályázatain elért sikernek köszönhetően a Szalkszentmártoni Petőfi Sándor Emlékkiállítás rekonstrukciója. A beruházás keretében megtörtént az épület, a kerítés teljeskörű felújítása, a kiállítótermek festése, a jégverem rendbetétele. Az épület berendezései a helyükre kerültek, a tárlatok anyagának rendszerezése rövidesen elkezdődik. A nagyberuházások mellett a LEADER program keretében elnyert 19 millió forintból rakodógépet és fűnyíró traktort vásároltunk. A munkagépek még ebben az évben megérkeznek – sorolta az elmúlt év eredményeit a polgármester. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában