Csúszós utak

2023.12.07. 17:00

Árokban kötött ki a megcsúszott autó

Elegendő volt egy aprócska megcsúszás és a rosszul megválasztott reakció, hogy pillanatok alatt az útmenti árokban kössön ki a szerda esti havazásban egy személyautó. Szerencsére a sofőrnek nem lett komolyabb baja, de azért ikesztő ilyesmit látni.

Balla Tibor

A havazással jelentősen megnőtt a közlekedés kockázata. Egyrészt elszoktunk már ezektől a zord körülményektől, másrészt akadnak már olyan söfőrök is, akik az elmúlt években szereztek jogosítványt, így módjuk sem volt még havas körülmények között autózni. De vannak, akik az enyhe telekre hivatkozva már nem cserélik le a nyárigumit télire, és valljuk be, ha nincs meg a kellő rutin, hamar kicsúszik a kezünkből az irányítás. Elég egy aprócska vezetéstechnikai hiba, és már meg is van a baj. A mellékelt videót  okulásul tesszük közzé, hogy mindenki láthassa, néha milyen aprócska hiba elég, és már komoly bajban lehetünk. A szerda késő este, Mezőfalva belterületén történt baleset szerencsésen végződött, nem járt személyi sérüléssel, csak egy komoly ilyedtséggel, és egy csomó kellemetlenséggel, költséggel. De nem szerettünk volna a sofőr helyében lenni. A tanulság az, hogy komolyan kell venni a figyelmeztetéseket, a tanácsokat, és ilyen körülmények között csak a megfelelően felkészített autóval, és kellő rutinnal szabad elindulni egyáltalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában