A szülőktől tanulta

2023.12.12. 20:00

Adventi ünnepség az idősek otthonában

Az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai Duna sori intézményében tegnap délelőtt adventi ünnepséget tartottak.

Agárdy Csaba

2023.12.12. Adventi ünnepség az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai-ban Dunaújváros

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai Duna sori intézményében kedden délelőtt adventi ünnepséget tartottak.
Az intézmény közösségi helyisége karácsonyi díszbe öltözött. Volt szép fa, adventi koszorú és ablakdísz is. Az ünnepség kezdetére megtelt a helyiség az ottlakókkal és a dolgozókkal. Először Solymosi-Bányai Bettina intézményvezető köszöntötte az ünneplőket.

2023.12.12. Adventi ünnepség az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai-ban Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Őt követte Palkovics Katalin, a Dunaújvárosi Kegyelet Kft. ügyvezetője, aki szintén szólt az összejövetel résztvevőihez. 
– Nagy boldogság, hogy itt lehetek, itt lehetünk. A szüleimtől tanultam meg azt, hogy milyen fontos a társadalmi felelősségvállalás. Húsz évvel ezelőtt édesapám indította el azt a kezdeményezést, hogy minden évben valamit ajándékozzunk az idősek otthon lakóinak az adventi időszakban az idősek otthona lakóinak. De idén először történik az, hogy az ajándékozást egy műsor keretében tehetjük meg. Ugyanis a Móricz Zsigmond Általános Iskola örömmel állt mellénk. A zenével mindent ki lehet fejezni, nem lehet boldog ember az, aki nem szereti, nem érti a zenét mondta – Palkovics Katalin. 
Az Ibolya Virág Szalon nevében az üzletvezető Horváth Tímea adta át a zenélő lámpásokat Solymosi-Bányai Bettinának. Elmondta, története van annak, hogy most lámpást ajándékoztak, ugyanis tavaly az egyik játékuknak hasonló lámpások voltak a nyereményei és akkor az idősek otthona részéről megkeresték őket, hogy szeretnének nyerni egy ilyen lámpást. 
– Akkor ez nem sikerült, így adott volt, hogy ebben az évben ezt ajándékozzuk az idősek otthona lakóinak.

2023.12.12. Adventi ünnepség az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai-ban Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő


Ezután Szigethy Adrienn vezetésével a Móricz Zsigmond iskola énekkara karácsonyi dalokkal kedveskedett a megjelenteknek. Egy-egy dal között pedig Szigethy Adrienn egy-egy verset szavalt el Juhász Gyulától és Ady Endrétől. A karvezető az ünnepség végén minden megjelentet arra kért fel, hogy közösen énekeljék el a „Kiskarácsony, nagykarácsony” kezdetű dalt. Befejezésként Palkovics Katalin minden egyes otthonlakót egy kis csomaggal ajándékozott meg. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában