Megérkeztek Kárpátaljára az ajándékok

2023.12.24. 09:00

A 20. akcióval közel 50 ezer dobozt gyűjtöttek a baptisták

Ebben az évben már 20. alkalommal szervezte meg a 27 évvel ezelőtt Fejér vármegyében alapított Baptista Szeretetszolgálat az országban általa meghonosított, és azóta sok civilszervezet által követett Cipősdoboz Akciót, amelynek során az ajándékokat mindig rászoruló gyermekeknek juttatja el a szervezet. Olyanoknak, akiknek talán más nem is került volna a karácsonyfa alá.

Duol.hu

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola gyűjtéséhez a székesfehérvári Szent István Király Múzeum is csatlakozott. Ma adták át Kárpátalján az ajándékokat

Fotó: Demeter Marianna

Az akció logisztikai központja természetesen ebben az évben is a 2020-ban Pákozdon felépült raktárbázis volt, de az ország 419 másik helyszínén – közöttük 15 székesfehérvári, 21 Fejér vármegyei gyűjtőponton – lehetett leadni dobozokat. Mások mellett a Seregélyesi Baptista Általános Iskola sem maradhatott ki a gyűjtésből, ám ezúttal egy kis segítséget vártak ahhoz, hogy jótékony céljukat a határon túl, a háború minden következményét megszenvedők érdekében tudják megvalósítani olyan magyar csonka családoknál, ahol hiányzik a férfi: vagy azért, mert meghalt, vagy a fronton harcol, vagy külföldön dolgozik a szeretteiért, írja a feol.hu. A kezdeményezéshez csatlakozott a székesfehérvári Szent István Király Múzeum is: aki cipősdoboz ajándékkal érkezett a nemrég megnyitott méltóságteljes kőtárhoz, az ingyenesen tekinthette meg a Solium Regni – Az ország trónusa című kiállítást. Az adományozási időszak december 18-án zárult le.

A vármegyénkben alapított segélyszervezet akciójához idén sok ismert ember csatlakozott dobozolásával, közöttük Mező Misi (a képen jobb szélen), a Magna Cum Laude együttes frontembere is. Misi felesége egyébként fehérvári… Fotó: Tihanyi Tamás

Az adventi napokban a segélyszervezetnek összesen 47 ezer 240 darab cipősdoboz ajándékot sikerült összegyűjtenie és eljuttatnia a rászoruló gyerekekhez. Ebben az esztendőben ismét volt mód online ajándékozásra, amely már évek óta népszerű lehetőség, folytatódott a (L)átható Szeretet program, amely a látássérült gyerekeket célozta meg. A baptisták által összegyűjtött cipősdobozok elsősorban magyarországi gyermekotthonokba, óvodákba, iskolákba jutottak el, de indult szállítmány a határon túli magyarlakta vidékek felé, így Kárpátaljára is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában