Egészségkárosító a füstje

2023.11.03. 08:00

Várjanak a zöldhulladék eltüzelésével, mert nagyon vizes

Duol.hu

Átáztatta az eső a levélhalmokat

Fotó: Facebook

Rácalmás Város Önkormányzatának vezetői arra kérik  kerti zöldhulladékot lehetőleg ne tüzeljék el most, mert az elmúlt napokban lezúdult nagy mennyiségű csapadék átáztatta a zöldhulladékot, és még nem volt ideje kiszáradni, tette közzé a polgármesteri hivatal a kérést a közösségi oldalán. Bár az előzetesen meghirdetett kiírás szerint november 9-10-én (rossz idő esetén 16-17-én) engedélyezett lesz tüzet gyújtani Rácalmáson, a nedves zöldhulladék tüzelése nehézkes, az egész települést ellepő füst pedig egészségkárosító.

Az önkormányzat a lehullott falevelet idén is elszállíttatja, amennyiben azt átlátszó zsákokban kihelyezik azt az ingatlanok elé.

Kérjük, hogy az egyéb kerti zöldhulladéktól elsősorban komposztálással szabaduljanak meg! A komposzt egészséges tápanyagot biztosít a kerti növények számára, alkalmazásával sokat tehetünk a környezetünk megóvásáért!  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában