Közlekedésfejlesztés Mezőfalván

2023.11.15. 20:00

Teljes útzárra számítsanak csütörtök reggel 7 órától a Kinizsi végén

Aszfaltozás miatt út zár lesz a kinizsi utca elején november 16-án 7 órától, november 17-én 7 óráig!

Horváth László

Fotó: Horváth László

Hétvégén már aszfaltos úton autózhatnak a Kinizsi utca Kispáskom felőli részén az 1.-35. számig. November 16-án reggel indul az aszfaltozás. Az út péntek reggelig zárva lesz a friss aszfaltozás érdekében.

Több évtizedes vágya vált valóra Mezőfalván a Kinizsi utca első részén lakóknak. A településen sokévvel ezelőtt aszfaltozták a belterületi utakat és akkor ezen a részen különböző okok miatt elmaradt. Most viszont lehetősége nyílott az önkormányzatnak, hogy a lakossági hozzájárulással együtt ezen a szakaszon – megközelítőleg 400 méter – portalanított, aszfaltos utat alakítson ki. Szerda délután a helyszínen jártunk, ahol Márok Csaba polgármestert kérdeztük a projektről.

Fotók: Horváth László

- Már megtörtént a tükör kialakítása. Jelenleg a vízelvezetés előkészítési, az árok profilkanalas munkálatai láthatók, ami szorosan kapcsolódik az aszfaltozáshoz. Valamint a csatorna fedelek szintezését lehet nyomon követni. Várhatóan a csütörtöki napon kezdődik az aszfaltozás a kivitelező tájékoztatása szerint. Erről a lakókat szórólap formájában tájékoztattuk. Igyekeznünk kell, mert péntekre nagy mennyiségű esőt mondanak. Ami fontos! Az aszfaltozás épségének megőrzése érdekében csütörtök reggel hét órától, péntek reggel hét óráig az érintett útszakasz zárva lesz! Tehát nem közlekedhet senki erre! Továbbá egyeztettünk a Páskom felőli lakókkal a vízelvezetéssel is. 

 

- Miből valósul meg a beruházás és ebből mekkora rész terheli az érintett lakosokat?

- Az útfejlesztés nagyobb részt önkormányzati forrásból valósul meg, valamint lakossági hozzájárulásból. Ez ingatlanonként százezer forintot jelent. Összességében tizennyolc és fél millió forintot takar a beruházás. Ebből kettőmilliót fizetnek a lakók. A fejlesztés hossza durván négyszáz méter. A területet a korábbi években többször próbáltuk javítani, de minden télen tönkre ment. Pályázatból is többször próbálkoztunk, de nem nyertünk. Az idei évi Magyar Faluprogramban is néztük a lehetőséget, de az elérhető forrás alacsonyabb összege erre nem lett volna elég – hallottuk a Márok Csabától, Mezőfalva polgármesterétől a helyszínen. 

Zárásul még egyszer a legfontosabb tudni való az arra közlekedőknek, hogy november 16-én reggel hét órától november 17-én, péntek reggel hét óráig nem lehet az érintett szakaszon gépjárművel közlekedni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában