Vetélkedő

2023.11.27. 18:00

Szülőanyám, te szép Magyarország

Szombaton, november 25-én este folytatódott a Munkásművelődési Központ (MMK) már évekkel ezelőtt létrehozott felnőttvetélkedő sorozata. A téma elnevezése ezúttal Szülőanyám, te szép Magyarország volt.

Agárdy Csaba

A szokásosnál kevesebben vettek részt a Munkásművelődési Központ november 25-re meghirdetett felnőtt vetélkedőjén. No, nem a lelkesedésük hagyott fel az állandó jelenlévőknek, hanem többen betegség miatt voltak kénytelenek visszamondani jelentkezésüket. Így ezúttal csak öt csapat mérte össze erejét össze a megszokott nyolc-tízhez képest.  A Szülőanyám, te szép Magyarország téma remek választás volt a szervezők részéről, leginkább az általános műveltségükről adhattak tanúbizonyságot a versenyzők. 

 

Kováts Rózsa, az intézmény vezetője és kollégái mindig igyekeznek valami új színt vinni a megszokottba, ez ezúttal sem volt másként. A vetélkedőt új, interaktív formába öltötték, és társasjátékra hívták a résztvevőket. Nincs társasjáték dobókocka nélkül, úgyhogy kocka gurítással dőlt el, hogy az egyes csapatoknak milyen témában kell megvillantaniuk tudásukat. Az öt témakör - földrajz, történelem, néprajz és népművészet, irodalom és zene, sport – szépen körbejárta hazánk „kincseit”. És hogy a versenyszellemet erősítsék a házigazdák, szabad volt a pontrablás, mert hát nem ment mindig elsőre a válaszadás. Ezt a hullámot meglovagolva sikerült a Bolygó Krisztina, Izing Anita, Agárdy-Kovács Anita és Körmendi Mihály alkotta csapatnak megszereznie az első helyet. De ahogy közhelyesen mondani szokás, nem ez volt a lényeg, hanem a részvétel, a jó hangulat és az a sok-sok érdekes információ, amit megtudhattak a résztvevők a vetélkedő ideje alatt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában