Nyílt nap

2023.11.20. 07:00

Rengeteg fiatal választaná a Dunaújvárosi Egyetemet - galériával

Végzős diákokat, leendő hallgatókat vártak nyílt napra szombat délelőtt, a felsőoktatási intézmény „A” épületébe.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: LI

Sikeresen bemutatkozott a választás előtt álló érdeklődőknek a DUE. A nyílt nap első szakaszában az általános tájékoztatóra, valamint a szakok bemutatására került sor, majd a vendégek (bár a zajló felújítás miatt csak korlátozottan) bejárhatták a campust és workshopokon is részt vehettek.

A rendezvényen dr. Balázs László, az egyetem oktatási rektorhelyettese köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, az intézmény célja, hogy programjaival a lehető legnagyobb mértékben támogassa a hallgatókat egészen a munkaerőpiaci elhelyezkedésükig. Kiemelte továbbá, hogy az egyetem képes a környezeti változásokhoz történő gyors alkalmazkodásra, és nagy hangsúlyt fektet a fejlődésre, fejlesztésre, ezt mutatják az újonnan kialakított laborok és a jelenleg is folyó épület korszerűsítési munkálatok is.

Az oktatási rektorhelyettes beszédét követően Czakó Károly, az egyetem beiskolázási kampánycsoportjának kollégája tartott előadást a megváltozott felvételi rendszerről és a szakokról, majd Döbröczöni Sándor, a DUE Hallgatói Önkormányzatának elnöke tájékoztatta a jelenlévőket az ösztöndíjakról, valamint a HÖK által szervezett programokról.

A résztvevőket ezután workshopokra várták, amely során öt képzési területet (mérnöki, média, gazdasági, informatikai, tanári) ismerhettek meg közelebbről az érdeklődők, továbbá tanárokkal és a szakokon tanuló diákokkal is beszélhettek, kérdezhettek tőlük. A jelenlévők végül az egyetem szinte egész területével megismerkedhettek, ugyanis az eseménydús nyílt nap campus túrával zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában