Jégkorong

2023.11.08. 10:20

Ötven év jegyében, gálamérkőzés előtt

Újabb mérföldkőhöz érkezik a dunaújvárosi jégsport, de leginkább a jégkorong. November 11-én lesz pontosan ötven éve, hogy átadták az ország első vidéki műjégpályáját Dunaújvárosban. Hamarosan megalakult a jégkorong- és a műkorcsolya-szakosztály is. Nagy ünnepség készülődik!

Agárdy Csaba

A szervezők balról jobbra: Varga Róbert, Bali Attila, Sártory Endre, Berényi Norbert, Azari Zsolt. A kis képen az eseményre készült emlékérem

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A szombati eseménnyel kapcsolatban néhány új információ. Az biztos, a Halassy György-Kincses Gergely páros fújja a gálameccset. A szervezők a dunaújvárosi Gebei Pétert szerették volna felkérni, hiszen Magyarország legsikeresebb játékvezetőjéről van szó, de ő sajnos egyéb elfoglaltságai miatt nem ér rá. 

A találkozón a DAB 2013/14- es bajnokcsapata és az Andersen Liga válogatottja méri öszsze az erejét. Persze nemcsak ők lesznek jelen az ünnepségen, hanem a hőskor tagjai, az első, az 1973-as dunaújvárosi utánpótlás-együttes játékosai is. De elmaradhatatlanok a kilencvenes évek aranycsapatának a legendái is. (Ne feledkezzünk el arról, hogy 1996- ban a jégkorong szerezte Dunaújvárosnak az első csapatbajnoki aranyérmet.) 

Szombaton ott lesz – minden korosztályt érintve, és a teljesség igénye nélkül – Berényi Norbert, Szélig Viktor, Benk András, Kiss Ákos, Magosi Bálint, Peterdi Imre, Szilassy Zoltán, Dobos Tamás, Borbás Gergely, Szuper Levente. Sőt, biztosra vehető, hogy Sevela Péter, az egykori közönségkedvenc kapus is eljön Szlovákiából az eseményre. A neveket a végtelenségig sorolhatnánk, hiszen az eltelt ötven év az csak ötven év. A program reggel 9.30 órakor kezdődik az utánpótlás-mérkőzésekkel, amik 14.30-ig tartanak. 

Utána az Angels női egyesületének alapítói és mostani gárdája mérkőzik 14.45-től. 17 órakor rajtol a gálafellépés, 19.05 perctől pedig a pályára szólítanak minden jelen lévő jégkorongozót és jégkorcsolyázót az elmúlt évtizedekből. Ami még lényeges, a csarnok melletti metodikai központban fotókiállítást rendeztek be. A képeken nyomon lehet követni a dunaújvárosi jégkorong múltját, olyan fotókat is láthatunk, amelyek igazán kuriózumnak számítanak. A tárlatot a létesítmény nyitvatartási idejében lehet megtekinteni, szombaton pedig egész nap. Ami a lényeg: mindenki készül annak érdekében, hogy ez az ötvenéves jubileum szépre sikeredjen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában