Vidám szülinapot tartottak

2023.11.13. 20:00

Hitvallásuk, hogy egységben az erő - képgalériával

Az elmúlt csütörtökön egy olyan kisközösség születésnapi rendezvényére kaptunk meghívót akik a térségben, az ország távolabbi pontjain, de még az országhatárokon túl is híresek. Tagjai úgy vélik, hogy az évfordulókat, jeles napokat megünnepelni, közös hagyományokat építeni mindennél fontosabb közösségépítő szokás.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A kulcsi Vidám Emberek Közössége a nyolcadik születésnapját ünnepelte november 9-én. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Jobb Gyula, Kulcs község polgármestere, és a Vöröskereszt dunaújvárosi szervezet vezetőségéből Feth Katalin és dr. Bozsics Attila. Az ünnepség kezdetén a vidám közösség vezetője Kaiserné Gödöny Erzsébet mondott köszöntőt.

Meglehetősen rögös út van mögöttünk. De mi erősek vagyunk, minden gödörből kimásztunk és mindig új erővel haladunk előre. A falunk életében teljes erőbedobással ott vagyunk és minden segítséget megadunk, mindent megteszünk amire felkérnek bennünket. Ugyanakkor szűkebb közösségünk tagjaira is odafigyelünk és ha a szükség úgy hozza egymást is támogatjuk. Hitvallásunk, hogy egységben van az erő! Ez számunkra nem csak egy elcsépelt frázis, hanem a mindennapjainkat irányító alaptétel. Nagyon szerencsés ember vagyok, mert minden Vidám Ember egyben Vöröskeresztes tag is, így a segítígy ő szervezethez kapcsolódó teendőket is közösen oldjuk meg, ezért könnyebb vezetőként nekem is a feladatom- fejtette ki a vezető, majd így folytatta:

-Kulcson a vöröskeresztes tagság létszáma az idei évben elérte a 62 főt. Ez azt eredményezi, hogy megyei szinten elsők vagyunk a létszámot tekintve. Tevékenységünkről szólva elmondhatom, hogy évente három véradást szervezünk: májusban, augusztusban és most is lesz november 16-án.

Egészségügyi felvilágosítási munkát is végzünk. Rendezvénysorozatunknak az Egészség percek címet adtuk, amelyet szintén ebben a hónapban tartunk majd. Ezúttal fogászati kérdések lesznek a középpontban, dr. Szappanos Mária fogorvos lesz az előadó. Az elesett embertársainkat is támogatjuk, a karácsonyi élelmiszergyűjtésből a kulcsi önkénteseink is kiveszik a részüket.

Végezetül a köszönet hangján szeretnék szólni. Mint minden évben, most is szeretnénk megköszönni rendszeres véradóink segítségét. Ebben az évben Sterczel Balázst és Lukács Jánost köszöntjük személyesen. De nem feledkezhetünk meg Csikai Zsuzsikáról sem, aki betegen otthonról irányítja és szervezi a véradás résztvevőinek értesítését és gondoskodik a plakát elkészítéséről, hogy minél többen értesülhessenek az eseményeinkről- hangzott el Kaiserné Gödöny Erzsébet köszöntőjében.

Ezt követően a kulcsiak polgármestere kért szót. Felszólalásában Jobb Gyula a vidám emberek munkáját elismerve, a csapat elkötelezettségét, rendíthetetlen kitartását magasztalta és munkájukat példaértékűnek minősítette.

Az ünnepi alkalom a rendszeres véradók elismerésével, valamint Csuhai Gyuláné Erzsike szavalatával folytatódott. De természetesen mint mint minden rendes születésnapról erről sem hiányozhatott a torta, finom ételek és italok, valamint az ünneplők vidámsága sem. 

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában