Akár három év szabadságvesztést is kaphatnak

2023.11.15. 17:00

Három pusztaszabolcsi fiatal ellen indult eljárás

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint eljárás indult három fiatalkorú fiúval szemben, akik különféle feliratokat, szimbólumokat és önkényuralmi jelképet mintázó alakzatokat festettek a pusztaszabolcsi park kivetítőjének falára.

Duol.hu

A kertmozi kivetítőjének megrongálása miatt az elkövetők ellen rendőrségi eljárás indult Forrás: Simonné Zsuffa Erzsébet polgármester közösségi oldala

Amint arról korábban hírt adtunk, Pusztaszabolcs polgármesterének tájékoztatása szerint ismeretlen tettesek antiszemita és rasszista feliratokat festettek az Ifjúsági park kivetítőjének falára. Az önkormányzat az ügyben feljelentést tett, egyúttal a lakosság segítségét is kérte a tettesek felkutatásában.

Az eset kapcsán további tájékoztatást kértünk a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól, válaszukban az alábbiakat közölték: „A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közösség elleni uszítás bűntett elkövetése miatt folytat büntetőeljárást három fiatalkorú fiúval szemben, miután 2023. november 10-én a pusztaszabolcsi Ifjúsági Park kivetítő falára festékszóró spray-vel különféle feliratokat, szimbólumokat és önkényuralmi jelképet mintázó alakzatot festettek.”

A rendőrség tájékoztatása szerint a büntető törvénykönyv vonatkozó paragrafusa értelmében a bűncselekmény akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is szankcionálható.

Forrás: feol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában