Avatás

2023.11.09. 08:00

Fogadalmat tettek a Szent Pantaleimon iskola elsősei

Mérföldkőhöz érkeztek a dunaújvárosi Szent Pantaleimon Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és AMI kisdiákjai, akik kedden ünnepélyes avató alkalmával hivatalosan is „pantaleimonosokká” váltak.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az avatáson először az 1.a osztály esett át, majd pedig az 1.b osztály tanulói is az iskola tagjaivá váltak. A rendezvényen megjelent gyermekeket és szüleiket, nagyszüleiket, testvéreiket Kovács István, görögkatolikus parókus, valamint Szóládi Zoltán iskolaigazgató köszöntötte, majd az iskola diákjai műsorral kedveskedtek az avatáson résztvevőknek.

Ezt követően jöhetett a fogadalomtétel, amely során az elsősök ügyesen ismételték iskolatársuk által felolvasott esküt. A ceremónia második felében Kovács István atya az elsős gyermekeikhez hívta szüleiket, akik jobb kezüket az apróságok fejére helyezve elmondtak egy közös imát. Végül a parókus és az iskola igazgatója jelképes ajándékokat nyújtottak át az ifjú kisdiákok és osztályfőnökeik számára. Az avatást követően izgatottan siettek hozzátartozóikhoz a kis elsősök, akik ma már az iskola teljes jogú diákjaiként léphették át a Szent Pantaleimon küszöbét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában