Jószolgálati Otthon

2023.11.23. 17:30

Elkészültek a képek, indul a licit, nyílik a tárlat

Közeleg a Jószolgálati Otthon Közalapítvány karácsonyi árverése, amely során különleges festményekre licitálva nyílik lehetőség az intézmény gondozottainak támogatására.

Szente Patrícia Andrea

Érdemes lesz figyelni a Jószolgálati Otthon „Jótékonysági licit a Jószoliért” elnevezésű Facebook-oldalát, hiszen november 27-én, hétfőn ismét indul az aukció az ellátottak és fejlesztőjük összefogásával készült alkotásokra. A cél változatlan: a licitből befolyt összeggel a lakók karácsonyát szeretnék szebbé tenni. Kóty Zsuzsanna, a Jószolgálati Otthon munkatársa elmondta, az adományokból fejlesztő eszközöket, festékeket szeretnének beszerezni, emellett az intézmény régi, elavult laptopjának cseréje is tervben van, továbbá remélik, hogy a támogatásokból a gondozottak kirándulásainak egy részét is finanszírozni tudják majd.

A képeket idén a Bartók Kamaraszínházban is kiállítják. Az első tárlat még 2020-ban nyílt ugyanitt, akkor a pandémia korlátozta az élő árverés megvalósulását. Így jött létre az online felület, ahol ebben az évben is a megszokott módon, üzenetben lesz lehetőség licitálni. A kiállítás megnyitójára december 7-én, csütörtökön 15:30-kor kerül sor a színházban. A vendégeket és az alkotókat Barta Endre, humán ügyekért felelős alpolgármester, valamint Őze Áron színházigazgató köszönti majd, közreműködik Polgár Lilla és Klép Tamás. Az érdeklődőknek december 17-ig lesz alkalmuk megtekinteni a tárlat képeit.

Idén 20 ellátott készített festményeket Kóty Zsuzsanna irányításával, a foglalkozások alkalmával pedig közel 40 egyedülálló kép született, ezekre több, mint két héten át, december 15-ig (12 óráig) tehetnek ajánlatot a licitálók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában