Statisztika

2023.11.26. 09:00

Drasztikusan csökkentek idén a házasságkötések Fejérben

A KSH adatbázisából kiderült, hogy az idei évben jelentősen visszaesett a házasságkötések száma a megyében - írja a feol.hu.

Duol.hu

Fotó: Nagy Balázs

Míg 2022 harmadik negyedévében közel 2297 házasságkötést regisztráltak, addig idén ugyan ezen időszakban már csak 1853-at. De a korábbi évekhez képest sem sokkal jobb a helyzet, 2021-ben 2815 házasságkötést, 2020-ban 2533-at, 2019-ben pedig 2361-et regisztráltak a harmadik negyedévben. Az adatok jól mutatják, hogy az elmúlt két évben egyre kevesebben vannak azok a párok, akik azt választják, hogy oltár elé álljanak vagy, ha úgy tetszik, az anyakönyvvezető elé és kimondják egymásnak a boldogító igent. Azt ugyanekkor fontos megemlíteni, hogy ennek számos oka lehet a koronavírus járványtól kezdve a gazdasági helyzeten át rengeteg olyan befolyásoló tényező volt, ami a fiatalokat arra késztette, hogy ’kihátráljanak’ a házasságkötés alól. Ugyanez a csökkenés egyébként az ország egészére vonatkozik. Ha csak a 2022-es év harmadik negyedévét vesszük alapul, akkor a KSH szerint ebben az időszakban 53 293 házasságkötés volt az országban, míg idén ez 40 111.

De visszatérve csak Fejér megyére, ha az előző év további időszakait nézzük, szintén visszaesés látható az idei év ugyanazon időszakaihoz képest. 

Forrás: feol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában