Interneten

2023.11.21. 17:30

Bosszantja, hogy nem javítják meg? Ez segíthet

Bosszantja, hogy elromlott a jelzőlámpa. Lekopott a zebra? Kátyús az út? Szemetes a park? Segítünk megoldani a problémát, megtalálni az illetékest.

Agárdy Csaba

Fotó: Kozma István

A fentieket a jarokelo.hu honlapon olvashatjuk. Ez a portál egy közterületi hibabejelentő oldal, amely segít a városlakóknak abban, hogy bejelenthessék a kátyúkat, leszakadt szemeteseket, lekopott zebrákat, összetört megállókat, az elhagyott autókat és sok más problémát, amelyet közterületen tapasztalnak. Az oldalt a Járókelő Közhasznú Egyesület csapata és önkéntesei üzemeltetik.

„Bosszant, hogy nem javítják meg? Nem intézkednek? Nem törődnek vele? Balesetveszélyes vagy akár életveszélyes helyzetet lát? Szeretnéd, ha az utca, ahol élsz, a park, ahol sétálsz, az úttest, amin közlekedsz, a közvetlen környezeted, a lakóhelyed, a városod tisztább, szebb, rendezettebb, egészségesebb, élhetőbb lenne? Ne nézz át a problémán! Jelezd nekünk, és segítünk, hogy a panaszod, a kérésed eljusson a megfelelő illetékeshez. Légy részese a megoldásnak, te is tehetsz a környezetedért" - tájékoztat a honlap.

A problémákat a főoldalon található Probléma bejelentése gomb segítségével küldhetjük el. Ehhez rövid címet és leírást kell megadni az esetről. Azt is meg kell jelölni, milyen kategóriába tartozik a felvetés (forgalomtechnika, kátyú stb.), A honlapon található térkép segítségével pedig megadhatjuk az „esemény helyszínét”’, fotókat, de akár videót is feltölthetünk a tapasztalt problémáról.

Ha az illetékeseket, hivatalokat a gondokról a honalap értesítette, azoknak törvény adta kötelességük válaszolni, és orvosolni a hiányosságot.

A jarokelok.hu oldalon most Dunaújvárost tíz területi észrevétel érinti. Három kategória van: jelenleg folyamatban lévő, megoldott, illetve megoldatlan ügy. Dunaújvárosban szeptember 23. óta várnak választ az illetékesektől a Városház téri csapi kút állapotáról. Megoldatlan kategóriába került egy elhagyott autó elszállítása a Korányi Sándor utcából. A legutóbbi megoldott ügy egy oszlop helyzete volt, amely az Aranyvölgyi úton található, és hiányzott róla a közlekedési tábla.

Annak idején a honlap létrehozása remek ötlet volt, hasznos a tevékenységük, ne legyünk restek akár csak egy kátyút is bejelenteni, mert felgyorsíthatja a megoldást.

Forrás: jarokelok.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában