Középvállalati kategóriában döntős

2023.11.01. 11:30

Az ország TOP 5 HR vezetője között Vizi Nikolett

Vizi Nikolett, a Pannonia Bio HR igazgatója döntős a Behaviour - HR magazin Év HR vezetője 2023 díjon, a középvállalati kategóriában. A dobogósokról egy szakmailag elismert zsűri dönt, amelyben üzleti élet kiemelkedő szereplői, valamint a verseny korábbi győztesei kapnak helyet. A díjátadóra november 7-én kerül sor. A TOP 5-be kerülni is óriási teljesítmény és megtiszteltetés, bízunk a sikeres folytatásban.

Várkonyi Zsolt

Fotó: Laczkó Izabella

A 2023-as év beköszöntével egy egészen új korszak kezdődött meg a munkaerőpiacon: a behaviour.hu szerint a korábbi évek nehézségei – úgy, mint a pandémia, a háború, az energiaválság és az egyre növekvő infláció – már a tavalyi év végén éreztették hatásukat, a 2023-as évben azonban minden eddiginél nehezebbnek bizonyult a megfelelő munkaerő megtalálása, és nem utolsó sorban, annak megtartása. 

A munkaerőhiány a legtöbb szektorban folyamatos problémát jelent, és a munkaerőpiacon is felütötte a fejét az eddig inkább párkapcsolatokban ismert „ghosting” fogalma: vagyis eltűnt a valós váltási szándék a jelöltekben, a munkavállalók sok esetben csupán a jobb fizetések és lehetőségek kitárgyalása érdekében jelentkeznek az új pozíciókra, az időt és anyagi befektetést igénylő kiválasztási procedúrák pedig nem csupán visszautasítással, hanem a jelöltek eltűnésével érnek véget.

Fotó: Laczkó Izabella

A HR-szakma, a cégvezetők és fejvadász cégek egybehangzó álláspontja alapján ez az év a 2020-as koronavírus-járvány időszakában tapasztaltaknál is több kihívást hozott a piacon. Ebben a környezetben kell dolgozniuk a cégek HR vezetőinek is. 

Vizi Nikolettel, a Pannonia Bio HR igazgatójával bő egy éve készítettünk interjút - "Biztos munkahely, élhető város" címmel - többek között - arról, hogy egy vállalat és egy kisváros együttműködése, egészséges szimbiózisa milyen jó hatással van a munkaerő megtartására és növelésére is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában