Bemutatkoznak

2023.11.28. 11:30

A Wesley-Da Capo családi napja a művészetoktatásért

Ezzel az elnevezéssel egy különleges, aukcióval egybekötött adománygyűjtő családi délutánt szervez, és várja az érdeklődőket a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola a dunaújvárosi Arany János Általános Iskola B-szárnyában december 1-én, pénteken 15.30-as kezdéssel. A programról Kurina Laurával az iskola igazgatónőjével beszélgettünk.

Balogh Tamás

Moderntáncosok

Fotó: Balogh Tamás

Rendhagyó módon ez az iskola valamennyi az általuk biztosított művészeti képzésben résztvevő  növendékeikkel rendszeresen a közönség elé áll. Azért, hogy bemutassa, pillanatnyilag hol tartanak a növendékek képzésében?

- Fontosnak tartjuk, hogy a szülőkkel való kapcsolattartásunk még intenzívebbé váljon. Azt is, hogy bepillantást nyerjenek a képzésünk formáiba, hogy lássák, hogy konkrétan hogyan zajlik az nálunk. Ez a munka annak a záloga, hogy rendszeresen és eredményesen tudjunk részt venni a városi művészeti eseményeken és az országos versenyeken is. E mellett a továbbtanulási rátánk is igen magas. A szülőknek és az érdeklődőknek egyúttal lehetőségük nyílik arra is, hogy megismerjék a korábbi, 1999 óta folyó tevékenységünket is. 

Az iskolánk gördülékeny működése érdekében egy szolid összegű belépési díjat kérünk a bennünket meglátogatóktól. Belépés felnőtteknek 1000.-Ft, gyermekeknek ingyenes.

Kurina Laura
Fotó: Balogh Tamás

Ismerkedés az zene-, a tánc- és a képzőművészet oktatásával

- A most hozzánk látogatók betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé és a tanáraink segítségével, kötetlenül, szabadon kaphatnak választ a témához kapcsolódó kérdéseikre. Ezzel együtt interaktív foglalkozásokkal, beszélgetésekkel szeretnénk bemutatni iskolánk működését, múltját, jelenét! Ráhangolódásként föltétlenül ajánljuk, hogy ezen a héten is kövessék a Facebook oldalunkat, mert ott minden számba jövő témából bőséges, figyelemfelkeltő előzeteseket láthatnak, naponta frissülő kínálattal!

A zene

- A vendégeink a helyszínen beléphetnek a zeneszobába, ahol zenész tanárainkkal beszélgethetnek, és kipróbálhatják a hangszereket. 

A zongorista
Fotó: Balogh Tamás

Muzsikáljunk,  énekeljünk együtt!

- Ezt a programot két turnusban, a 38-as teremben 16:00-16:30, 16:30-17:00 óra között látogathatják az érdeklődők. A tánctörténeti barangolásra a 21-es teremben lesz lehetőség ugyanabban az időpontban.

Modern táncosok 
Fotó: Balogh Tamás

Kreatív kézműves foglalkozás

- A képzőművész tanáraink ezzel mutatkoznak be az ebédlőben 16:00-17:00 óráig.

Akár a felnőtt művészeknél, az aula is fontos helyszínünk lesz, hiszen 17:00 órakor itt nyitjuk meg a festészet tanszakos növendékeink kiállítását. A látványos eseményt egy izgalmas követi, hiszen néhány remekművet árverezésével kívánunk értékesíteni. 

A gitáros
Fotó: Balogh Tamás

A tánc is mindenkié

- Záróeseményként, 17:30-kor, a tornacsarnokban néhány moderntáncos produkciót is bemutatunk, majd a néptáncosoké és a vállalkozó látogatóinkké lesz a porond. Akár meg is tanulhatjuk néhány néprajzi tájegység alaplépéseit is!

Ezen a délutánon egy különleges ismerkedésben lesz része a növendékeink családjainak, de azokat a szülőket és gyermekeiket is szívesen látjuk, akik most keresik a lehetőséget arra, hogy a gyermekeik a nálunk választható művészeti ágakban teljesedjenek ki!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában