Megnyitotta kapuit az új bölcsőde

2023.11.23. 09:00

A múltból a jövőbe vezető út fontos állomásához érkezett Seregélyes

Kívül színes, belül hívogató, melegséget, családias hangulatot árasztó bölcsőde nyitotta meg kapuit a seregélyesi gyerekek előtt. Az ünnepélyes megnyitó idején már huszonhat kisgyermek tölthette napját az új intézmény falai között - írja a feol.hu.

Duol.hu

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az európai uniós forrásból, mintegy 365 millió forintból megvalósuló bölcsőde kapcsán Varga Gábor országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a múltból a jövőbe vezető út fontos állomásához érkezett Seregélyes. Mint mondta, minden társadalom, közösség megítélését meghatározza, hogyan bánik a fiataljaival és az idősekkel.

– Egy ilyen beruházás nem szól, és nem szólhat másról, mint a jövőről, az eljövendő nemzedékek biztonságáról és fejlődéséről. Kiemelten fontos a település életében, hogy már a legkisebb seregélyesi gyerekek is kiváló körülmények között járhassanak köznevelési intézményekbe. A magyar kormány számára a legfontosabb érték a család és a gyermek. Ez a legszélesebb értelemben vett nemzeti és közügy. Magyarország jövője a gyerekeinkben épül. Úgy gondolom, a mai, rohamosan átalakuló világunkban fejlesztések nélkül egyetlen település versenyképessége sem garantálható – hangsúlyozta Varga Gábor, aki arról is beszélt, az új intézmény nagy segítséget jelent a szülők számára abban, hogy visszatérjenek a munkaerőpiac világába.

További részletek és képgaléria a feol.hu oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában