Programajánló

2023.10.27. 18:00

Skótok és a halloweeni rettegés

Európában a mindenszentek estéjét nagyon különböző módon ünneplik az emberek. Hazánk hagyományait tiszteletben tartva a temetői programok után a skót hagyományokkal is megismerkedhetnek a Kulcsra látogató érdeklődök.

Török Tímea

Fotó: Bujdos Tibor

Skóciában virágzó Halloween-kultusz van. Számos vezetett túrát tartanak a hátborzongató látnivalókhoz szerte a skót fővárosban. A legismertebb skót halloweeni hagyomány a gonosz szellemek távoltartásra a lámpásfaragás és a máglyagyújtás, vagy az ifjú párok körében a dióégetés. Október 28-án a Budapesti Skót Tánc Klub látogat el Kulcsra, hogy megidézzék Skóciát, és a skót életérzést.

A rendhagyó Halloween esemény 16 órakor kezdődik polgármesteri hivatal előtti téren, amely ezúttal „rettenetes” díszletet kap. Az érdeklődőket arra biztatják a szervezők, hogy mindenki öltsön magára az eseménynek megfelelő jelmezt és hozzon magával lámpást is. Hiszen a legötletesebb és legfélelmetesebb három jelmez díjazásban részesül majd. 17 órakor kezdetét veszi a skót táncház élőzenével, egészen kifulladásig, de legkésőbb 20 óráig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában