Ügyészségi

2023.10.11. 09:00

Pulóverbe rejtett késsel vágta meg az élettársát

Duol.hu

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

A Sárbogárdi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy késsel sérülést okozott az élettársának, tájékoztatta lapunkat Jászberényiné dr. Király Teodóra főügyészségi ügyész, sajtószóvivő. Hozzátéve:

A vádirat szerint a férfi és a nő 2022. szeptember 3-án Sárbogárdon, lakóhelyükön egész nap szeszesitalt fogyasztottak, majd este szóváltás alakult ki közöttük a  vádlott féltékenysége miatt. A sértett a közelben található dohányboltba ment, majd a férfi is követte, az üzlet előtt a vita tovább folytatódott közöttük. A vádlott úgy ment az üzlethez, hogy a pulóvere ujjába elrejtett egy kést, amelyet a pulóver takarásában a kezében fogott. A sértett a vita hevében többször ráütött a vádlottra, aki a kezét védekezésre emelte, így a nő bal könyökhajlatát a késsel megvágta. A férfi a közeli udvarba dobta a kést, zsebkendőt szorított a sebre, majd mentőt hívott a sértetthez. 

A vádlott tisztában volt azzal, hogy amennyiben a nő a pulóver ujjába a penge élével kifelé rejtett késbe bele nyúl a sértettnek sérülést okoz. A férfi ennek ellenére a kezét a nő elé tartotta, aki abba beleütött, így sérülése keletkezett

A nő a bántalmazás következtében súlyos személyi sérülést, a bal könyöktájék bőr izom-ideg átmetsződését szenvedte el.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben pénzbüntetés kiszabását, valamint a kés elkobzását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában