Dunaföldvár

2023.10.28. 20:00

Művészekhez illően játszottak az ovisoknak

Az eseményre Dunaföldvár összes óvodását meghívták a Művelődési Központ színháztermébe. A gyermekek pedig a legjobb közönségként ünnepelték Navratil Anita és a Kobzos Együttes gyerekműsorát. Az első szelíd mosollyal nekik küldött jelre beindult az apró, de lelkes vendégekből álló csapat. Szerencsés találkozásuk volt ez az alkalom az együtt énekelést, táncolást egyáltalán a mulattatást fölvállaló művészekkel.

Balogh Tamás

Fotó: Balogh Tamás

Akár egy követendő mágiának is nevezhetnénk. Sokféle módon lehet elvarázsolni őket, ha értőn és tehetséggel közelítenek feléjük. Minél többször éri őket kellemes élmény, annál inkább fognak érdeklődve fordulni feléje az idősebb életkorukban is.

A házigazda

Lipták Tamást a Máltai Szeretetszolgálat intézményvezetőjét már a koncert elején egy izgalmas problémával kerestem föl. Nagy a baj uram! Amennyiben a közönség ilyen dinamikával követi az előadást, újjá kell építeni a színháztermet!

– Remélem, hogy a tapsukkal és a lábdobogásukkal elérik azt az állapotot, hogy szükség legyen rá. (mondta nevetve) A „veszedelem” realitássá erősödött, hiszen a színpadon a gyermek mulattatás nagymesterei vették a kezükbe a dolgokat.

Mit adhat egy ilyen nap a gyermekeknek?

– Első helyen Navratil Andreát kell említenem, a zenekar frontemberét, akit népdalénekes, tanár, mesemondó, ökológus szerepében is tisztelhetünk. Őt ismerem régebb óta, hiszen a Muzsikás együttessel is szerepelt már nálunk, mint vendég énekes. Ő már többször volt nálunk már foglalkozásokat tartani. Olyankor, mint biológus is bemutatta a tudományát a gyermekeknek és a hagyományos növénytermesztéssel ismertette meg a gyermekeket. Azt vártam tőle, hogy azzal, amit ő művészként is hitelesen képvisel, újból elvarázsolja majd őket. A mai első tapsokból is ennek a jelét vettem ki, a gyermekek éneke pedig megerősített benne.

Nem erre a helyszínre készültünk!

– Megváltozott az időjárás, hiszen a bepárásodott szemeinket szinte jégkaparóval kellett kiszabadítani az előadás előtti reggeleken. A viccet félretéve eredetileg a Málta Ház kertjébe terveztük ezt az eseményt. A mostani lehetőségeket egy kicsit kibővítve, rétessel, palacsintasütéssel, fagyizással, ugráló várral és egyéb szabadtéri játékokkal kiegészítve. Magát a koncertet pedig a hagyományos szabadtéri helyszínünkre, az eperfa alá.

Mi lesz az elképzelt kényeztetésekkel?

– Ismerve magunkat, a Málta helyi csapatát, azt hiszem kijelenthetem, hogy amikor a tavasz lehetőséget ad rá, megismételjük ezt a vidám, játszós napot az eperfánk árnyékában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában