Október 6.

2023.10.03. 08:00

Kisapostagon sem feledik az aradi hősöket

Kisapostag Község Önkormányzata az Aradi Vértanúk Emléknapján megemlékezésre hívja a település lakosait a Petőfi szoborhoz 2023. október 06-án 16 órára.

Duol.hu

2022-ben is megemlékeztek a Nyugdíjas Klub tagjai az aradi vértanúkról

Éljen a haza

1849. október 6-án végezték ki a szabadságharc tábornokait Aradon. Országszerte megemlékezéseket tartanak a nemzeti gyásznapon, így Kisapostagon is összegyűlnek, hogy tiszteletünket fejezzék ki az aradi hősöknek és azoknak, kiket ugyan nem Aradon végeztek ki, de hősi halált haltak. A Petőfi szobornál fejhajtással tisztelegnekk előttük, így Gróf Batthyány Lajos miniszterelnök előtt is, akit Budapesten golyó általi halálra ítéltek. Aki nem engedte, hogy bekössék a szemét, és maga vezényelt tüzet fél térdre ereszkedve a katonáknak: „Allez Jäger, éljen a haza”!

A program részeként beszédet mond Nagy Attila, a település polgármestere, ezt követi Stermeczki András evangélikus lelkész áldása. A Kisapostagi Nyugdíjas Klub és a Kisapostagi Ifjúsági Klub is műsorral készül. A megemlékezés végén koszorúzásra és mécsesgyújtásra kerül sor az aradi hősök tiszteletére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában