Érettségi: itt az őszi szezon

2023.10.17. 08:00

Hétfőn magyarból és földrajzból vizsgáztak

Az őszi érettségi vizsgaidőszak hétfőn a magyar nyelv és irodalom, a magyar mint idegen nyelv és a földrajz írásbelikkel indult. Dunaújvárosban két helyszínen, a Széchenyi István Gimnáziumban, valamint a Dunaújvárosi SZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola Apáczai Csere János utcai telephelyén tettek vizsgát a diákok.

Szabó Szabolcs

Hétfőn délután két diák vizsgázott földrajzból a Széchenyi István Gimnáziumban

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Hétfőn reggel magyarból középszinten 131 helyszínen 574, emelt szinten pedig 15 helyszínen 50-en érettségiztek. Délután két órától földrajzból középszinten két tanuló vizsgázott a Széchenyi István Gimnáziumban. Az intézmény igazgatója, Kratzmajer Zoltán lapunknak elmondta: - A már említett földrajz mellett matematika, fizikai, kémia, digitális kultúra, informatika, német nyelv, angol nyelv tárgyakból rendezünk vizsgát. A külsős tanulókkal, valamint az emelt szintű vizsgázókkal együtt összesen 139 fő érettségizik nálunk az őszi időszakban. A legtöbben angol és német nyelvből, valamint informatikából és digitális kultúrából tesznek előre hozott, illetve ismétlő, pótló vizsgát.

Az Oktatási Hivatal összesítése szerint a jelentkezési adatok alapján az idén ősszel 193 intézményben várhatóan 20 524-en érettségiznek, a lebonyolításban 247 érettségi vizsgabizottság működik közre. A közép és emelt szintű írásbeli vizsgákat október 16. és október 27., az emelt szintű szóbeliket november 9. és 13., a középszintű szóbeliket pedig november 20. és 24. között tartják. Az érettségizők várhatóan több mint 23 200 vizsgát tesznek: mintegy 10 500-at emelt, 12 700-at pedig középszinten.

Kedden emelt és középszintű matematika írásbelivel folytatódik az őszi érettségi sorozat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában