Játékos verseny

2023.10.21. 09:00

A Dózsa iskola csapata nyerte a vándorkupát

Ismét játékos versenyre hívta a város általános iskolásait a Jövő Új-Városáért Egyesület (JUVE).

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Sportolj Dunaújváros! elnevezésű programsorozat keretében immáron másodjára szervezték meg ezt a programot a fiataloknak, amelyet pénteken tartottak a Dunaferr iskola villamos tagintézményében. Összesen hat oktatási intézmény, a Petőfi, a Vasvári, a Dózsa, az Arany iskola, valamint a Pannon Oktatási Központ és a Széchenyi Gimnázium csapatai sorakoztak fel a tornateremben.

Mint azt dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője a megnyitón elmondta, örömmel látja, hogy ilyen sok fiatal részt vesz ezen az eseményen, amelyen megmutathatják, mennyire fontos a mozgás és a sport. Megjegyezte, fontos, hogy felnőttként is mindig legyen olyan mozgásforma, amelyet rendszeresen végeznek, hiszen ez szolgálja az egészségünket.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Pribil Sándor, a JUVE jószolgálati nagykövete (akit a Dunaújvárosi Hírlap olvasói 2022-ben az Év emberének választottak) azt emelte ki, hogy a sport által nagyon sokat tanulhat ember, amelyet az életben is hasznosíthat, például megtanít becsületesen győzni és emelt fővel veszíteni. A szervezők sok sikert kívántak minden csapatnak, akik a közös bemelegítést követően rajtvonalhoz álltak. Nyolc sorversenyen bizonyíthatták gyorsaságukat és ügyességüket a diákok, s küzdhettek meg a minél előkelőbb helyezésekért. A pontszámok alapján holtverseny alakult ki az első és második helyezett között, ezért a bírák azt a döntést hozták, hogy az a csapat lesz a nyertes, amelyik a legtöbbször ért célba elsőként. Ez pedig a Dózsa György Általános Iskola alakulata, ők emelhették a magasba a vándorkupát. A második helyezett a Vasvári iskola csapata lett, a harmadik helyen pedig a Pannon Oktatási Központ diákjai végeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában